Saturday 29 September 2007

Σκανδαλίδη, Ράπτη... ρωτήσατε αυτούς που σας ψήφισαν;

Θεμιτή η φιλοδοξία τού οποιουδήποτε να θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αλλά υπάρχουν και κάποια δεδομένα που παραβλέπει (...ο καθένας). Μόλις ο Βενιζέλος εξεδήλωσε την (σφοδρή) επιθυμία του ν' αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αμέσως στοιχήθηκαν πλάι του διάφοροι βουλευτές, με πρώτους τον Λοβέρδο (εννοούμε εκείνον που έχει δηλώσει οπαδός του Ολυμπιακού και παρατρεχάμενος του Κόκκαλη) και την Συλβάνα Ράπτη.
Συλβάνα, όταν αποφάσιζες να στηρίξεις τον Βενιζέλο, ρώτησες τους ψηφοφόρους σου; Και ποιος σου είπε ότι εμείς που σε ψηφίσαμε, γουστάρουμε τον Βενιζέλο; Το ίδιο ερώτημα απευθύνουμε και στον Σκανδαλίδη... Ο Κώστας έβαλε υποψηφιότητα για την αρχηγία. Είναι φανερό ότι γνωρίζει άριστα πως δεν πρόκειται να εκλεγεί. Άρα εδώ παίζεται ένα παιχνίδι.
Η απλή ερμηνεία που προβάλλει το Mega δια στόματος Πρετεντέρη (κι από εκεί, δια στόματος των διαφόρων δημοσιογραφικών παπαγαλακίων) είναι ότι η υποψηφιότητα Σκανδαλίδη "αποφόρτισε" το βαρύ, πολωτικό κλίμα στο χώρο του Κινήματος. Όμως ακούγεται έντονα ότι ο Σκανδαλίδης θα στηρίξει τον Βενιζέλο. Γιατί, λοιπόν, φίλε Κώστα, παίζεις παιχνίδια; Γιατί δεν πολιτεύεσαι καθαρά και ξάστερα; Γνωρίζει πολύ καλά ότι θα αντλήσει ψηφοφόρους από το χώρο που κινείται ο Γιώργος Παπανδρέου. Επιδιώκει να εγκλωβίσει κάποιον κόσμο για να τον προσφέρει στη συνέχεια στον εξουσιομανή Βενιζέλο. Εάν δεν είναι έτσι, τότε δεν μένει παρά να μιλήσει στα ίσια και ν' αφήσει την υψηλή πολιτική στον αγώνα κατά της Δεξιάς.
Όταν οι άνθρωποι διεκδικούν για τον εαυτό τους το ρόλο του σωτήρα, καλό είναι να πατάνε και στη γη και να λογαριάζουν και τους άλλους...

No comments: