Tuesday 15 April 2008

Η πρωτιά είναι εφικτή για το ΠΑΣΟΚ!

Δυναμική ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνει, με αφορμή, τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και θεωρεί ότι "η πρωτιά είναι εφικτή". Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων τονίζει ότι το θέμα της ονομασίας πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό, αποκλειστικά στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Θεωρεί ότι "εξωτερική βοήθεια" μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτιμά ως αρνητική τη μέχρι τώρα δράση των ΗΠΑ, οι οποίες "υποδαύλισαν την ακαμψία" των Σκοπίων και "τους πήραν στο λαιμό τους".

Αποδίδει στην κάλυψη της κυβέρνησης την υποβολή μηνύσεων, κατά πολιτικών προσώπων, από τον αντιπρόεδρο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο και θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο εισάγονται νέα ήθη στην πολιτική ζωή της χώρας. Για τον ΟΤΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι οι δραστηριότητές του στα Βαλκάνια θα αποφασίζονται με κριτήρια Βόννης και όχι Αθηνών. Και προσθέτει ότι "εμείς θέλουμε τον ΟΤΕ στην περιοχή να εξαγοράζει και όχι να εξαγοράζεται", ενώ τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να ανατρέψει την εκχώρηση του μάνατζμεντ στη "Ντόιτσε Τέλεκομ".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση να κατατεθεί πρόταση και για τον ΟΤΕ.

No comments: