Tuesday, 10 November 2009

Νέοι Γραμματείς στα υπουργεία

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του αρμοδίου υπουργού αντιστοίχως, ορίζονται οι ακόλουθοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων
Δραγώνα Θάλεια, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης
Ορφανού Ιφιγένεια, Δικηγόρος LLM

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Γενική Γραμματεία Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών
Τσιόκας Χάρης, πρώην Βουλευτής και υπεύθυνος προγράμματος ΠΑΣΟΚ για τις επικοινωνίες και μεταφορές.

Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών
Κάτσικας Σωκράτης, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων
Οικονομίδης Ιωάννης, Μηχανολόγος Μηχανικός MSc

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης
Τασούλας Γρηγόρης, Πολιτικός Μηχανικός MSc

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚA ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ: Γεννήθηκε το 1955, είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει έντονη συμμετοχή στη διοίκηση του πανεπιστημίου και εξελέγη πολλές φορές Πρόεδρος στο Τμήμα της. Τα ερευνητικά της αντικείμενα αφορούν την εκπαίδευση παιδιών με διαφορετικές εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, την ψυχοκοινωνική πρόληψη, τη λειτουργία της οικογένειας. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Συνδιηύθυνε πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για την ένταξη στην εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη. Είναι ανάμεσα στους σχεδιαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του (1997-2004). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και εμπειρογνώμων στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09), μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εκπαίδευσης, δικαιωμάτων και μετανάστευσης.

ΟΡΦΑΝΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ: Γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (LLM) στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εργάστηκε ως συνεργάτης δικηγορικών εταιριών και ως ελεύθερος επαγγελματίας-δικηγόρος, απασχολούμενη μεταξύ άλλων με υποθέσεις δημοσίων οργανισμών, διεθνών συναλλαγών, χρηματοδότησης επιχειρήσεων, ΣΔΙΤ, ηλεκτρονικών συναλλαγών, αδειών εκμετάλλευσης λογισμικού. Τα τελευταία έτη εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του ΕΣΠΑ. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά. Έχει ενεργή εθελοντική δράση ως μέλος περιβαλλοντικών και κοινωνικών ΜΚΟ.

ΤΣΙΟΚΑΣ ΧΑΡΗΣ: Γεννήθηκε το 1955. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1996 μέχρι το 2009. Υπεύθυνος για τη διαμόρφωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στις Μεταφορές & Επικοινωνίες. Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Αυτοδιοίκησης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με ολοκληρωμένες εισηγήσεις για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, αιρετός Γεν. Γραμματέας στην Παγκόσμια Οργάνωση-Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.

ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1982), Master of Science in Electrical & Computer Engineering του University of Massachusetts at Amherst, ΗΠΑ (1984) και Δρ. Μηχ/κός Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (1987). Σήμερα είναι Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του προγράμματος αξιολόγησης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (European University Association - EUA) και Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Προγράμματος του Προγράμματος «Άνθρωποι» του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διετέλεσε Πρύτανης και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις περιοχές της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων και των εφαρμογών της θεωρίας εκτίμησης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1956. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου του Sussex και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc του Πανεπιστημίου του Southampton. Εργάστηκε κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, από όπου και αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες σε θέσεις ευθύνης στην βιομηχανία και στον εμπορικό τομέα καθώς επίσης την τελευταία δεκαπενταετία, στον κατασκευαστικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, Πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας και Διευθυντής γερμανικού φορέα πιστοποιήσεων και επιθεωρήσεων.

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ: Γεννήθηκε το 1976 στην Κάτω Τιθορέα του Ν. Φθιώτιδας. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, και είναι κάτοχος τίτλων MSc Δομοστατικού Μηχανικού του Πανεπιστημίου City και ΜΑ Management και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου. Ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού με αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων και την ανάπτυξη ακινήτων. Διετέλεσε Διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

No comments: