Monday 1 October 2012

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στον Αγ. Παντελεήμονα


Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στον Αγ. Παντελεήμονα
Σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής - 15 άτομα οδηγούνται στον εισαγγελέα
Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στον Αγιο Παντελεήμονα το βράδυ της Κυριακής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 15 άτομα τα οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα. Οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική μοτοπορεία από τα Εξάρχεια προς τον Αγιο Παντελεήμονα. Στη συμβολή των οδών Φυλής και Μεθύμνης, καθώς και κοντά στην πλατεία Αμερικής, σημειώθηκαν συμπλοκές των αντιεξουσιαστών με ακροδεξιούς που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή.

Αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα επενέβησαν και προχώρησαν σε 15 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ από τα επεισόδια σημειώθηκαν δύο τραυματισμοί. Οι τραυματίες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι κάτοικοι της περιοχής που συμμετείχαν στα επεισόδια, μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και στη συνέχεια επέστρεψαν σπίτι τους.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Φυλής κάποιοι από τους αντιεξουσιαστές εγκατέλειψαν τις μοτοσικλέτες τους και έφυγαν.

Λίγη ώρα αργότερα, ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν στην οδό Νιόβης και Αχαρνών, με αποτέλεσμα να κλείσει η οδός Αχαρνών.

Την ίδια ώρα, στα Εξάρχεια επικράτησε ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους και εντόπισαν μία κλεμμένη μηχανή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί αντιρατσιστική εκδήλωση στο «Βοξ».

No comments: