Thursday 27 December 2012

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ Αυξημένη η έξοδος των εκδρομέων

Αυξημένη είναι φέτος η έξοδος των εκδρομέων από την Αθήνα, για τα Χριστούγεννα. Ανδρες της τροχαίας βρίσκονται στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων των Χριστουγέννων, ενώ η αύξηση των οχημάτων σε σχέση με πέρυσι φθάνει το 50%, σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής.
Τα στατιστικά στοιχειά της Τροχαίας δείχνουν πως από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο τη νύχτα, πέρασαν συνολικά από την Αττική, με προορισμό την περιφέρεια 251.991 ΙΧ, ενώ τις αντίστοιχες ήμερες του 2011 είχαν περάσει 167.384.

Ο καιρός είναι με το μέρος των εκδρομέων, καθώς βελτιώνεται από σήμερα, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.
Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιάδες. Νεφώσεις και βροχές αναμένονται ξανά προς το τέλος της εβδομάδας.
Τσουχτερό κρύο στη Βόρειο Ελλάδα
Σύμμαχος των ταξιδιωτών των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί από νωρίς σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπονται για σήμερα ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 10 βαθμούς.

Από νωρίς στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» έδειξε -3 βαθμούς. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο στις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς να υποχωρεί το πρωί στους -2 βαθμούς.

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί και στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έπεσε στους -5 βαθμούς και στην Καστοριά στους -4.

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου από νωρίς το θερμόμετρο έδειξε -2 βαθμούς στη Δράμα και -1 στην Αλεξανδρούπολη.

Λόγω του παγετού, απατούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, σε σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου των Γρεβενών και της Ροδόπης, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τα Χριστούγεννα
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Ασθενείς άνεμοι στις περισσότερες περιοχές και άνοδος της θερμοκρασίας.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά Ιόνιου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη το πρωί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.
Τοπικές προγνώσεις
Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κέλσιου.
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
Τετάρτη 26-12-2012
Καιρός: Στα δυτικά και βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και το βράδυ στη δυτική Στερεά και τη Θράκη. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα δυτικά. Στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Πέμπτη 27-12-2012
Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες- παράκτιες περιοχές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα βόρεια. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες το βράδυ στα βορειοανατολικά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση.
Παρασκευή 28-12-2012
Καιρός: Στα βορειοανατολικά, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές πιθανόν καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά και βόρεια.
Σάββατο 29-12-2012 και Κυριακή 30-12-2012
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Άνεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανεμών την Πέμπτη.
Θερμοκρασία: Σε πτώση.

No comments: