Sunday 8 June 2014

Ποιο ΠΟΤΑΜΙ και ποιος ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ;;;


Το σακίδιο τι το ήθελε όταν πήγε να ψηφίσει;;; Ψωμοτύρι και νεράκι κουβαλούσε μαζί του;;; Δεν βλέπει ο δυστυχής ότι είναι αστείος;;;

Η πολιτική ζωή του τόπου έχει καταντήσει καφενείο. Μα είναι δυνατό να αναφέρονται στο μόρφμα αυτό που λέγεται ΠΟΤΑΜΙ και στον "ιδρυτή" του που που είναι ένας πολιτικά και οικονομικά απαίδευτος άνθρωπος;;; Ακούμε να λένε και κάποιοι σοβαροί άνθρωποι στο χώρο της λεγόμενης ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ότι θα προχωρήσουν σε συζητήσεις ΚΑΙ με το Ποτάμι για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης!!!! Είναι για γέλια όλοι τους. Μα είναι δυνατό να συζητήσει κανείς με τον Θεοδωράκη γι' αυτά τα θέματα;;; Μονάχα για το χρώμα και το σχέδιο ενός σακιδίου μπορεί κανείς να πει μερικές κουβέντες μαζί του. Εξάλλου, έχει μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι στην παρέα του, που τώρα μπορεί να λέγεται ΚΟΜΜΑ, αφού έβγαλε και δυο ευρωβουλευτές.  

Αλλά τι ψάχνουμε;;; Σήμερα δεν χρειάζεται παρά να λες βλακείες για να έχεις προβολή στο δημόσιο λόγο. Και φυσικά ισχύει αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι δηλαδή οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι. Η ελληνική κοινωνία περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της, διότι ο δημόσιος λόγος είναι πλέον προνόμιο των καιροσκόπων, των δημαγωγών και των λαϊκιστών. Α, ξέχασα!!!! ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ... Και για να είμαι πιο σαφής, δεν εννοώ τη μάζα των δημοσιογράφων που κάνουν όσο μπορούν καλύτερα τη δουλειά τους, αλλά εκείνων που έχουν μπάρμπα στην Κορώνη ή με διαφόρους τρόπους έχουν καταφέρει να κρατούν τις εκπομπές τους και να μπορούν να μιλάνε από τα δελτία ειδήσεων [ο Θεός να τις κάνει ειδήσεις].

Έχει ποτέ κανείς ακούσει τον Θεοδωράκη να μιλάει σοβαρά για οικονομικά θέματα ή για τη διεθνή πολιτική ή για τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ενωση;;; Μιλάει πάντοτε αορίστως, γενικώς και φυσικά επαίρεται ότι αυτός θα φέρει την αλλαγή στη χώρα, αφού θα είναι [άκουσον-άκουσον] ο ρυθμιστικός παράγοντας!!!! Στις ευρωεκλογές ήρθε τέταρτο το κόμμα του κι αυτός ακόμα επιμένει ότι στις εθνικές εκλογές θα βγει τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ και θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις!! Και παρ' όλα αυτά, εξακολουοθύν να τον παίρνουν στα σοβαρά. Αντί να τον κολλήσουν στον τοίχο και να τον εξευτελίσουν διότι νομίζει ο άνθρωπος ότι μπαίνει κανείς στην πολιτική για να κάνει την πλάκα του ή για να υλοποιήσει εντολές κάποιων αφεντικών.

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε ότι παραιτήθηκε και ο επικεφαλής της ομάδας των "εθελοντών" κ.λπ του Ποταμιού, με "ενδιαφέρουσες" κατηγορίες. Πέρα από μια αναφορά σε κάποιες εφημερίδες το θέμα πέρασε στο ντούκου. Κι όμως ο άνθρωπος αυτός που παραιτήθηκε αναφερόταν σε ζητήματα της λειτουργίας του κόμματος αυτού και ο Θεοδωράκης το έκανε κατά το κοινώς λεγόμενο... γαργάρα!!! Τις παραμονές των ευρωεκλογών ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ποταμιού, ο κ. Βαλλιάνος, διαφώνησε ανοιχτά για εκείνα τα ανόητα διαφημιστικά βίντεο [για... πρώτη φορά] και όταν ρώτησαν τον Θεοδωράκη είπε ότι όσοι διαφωνούν είναι ΑΝΟΗΤΟΙ!!!! Και ο Βαλλιάνος... σιώπησε και κατάπιε τη γλώσσα του. 

Αλλά είναι πολλά τα ζητήματα που έχουν προκύψει με αυτή τη σαχλαμάρα του Ποταμιού κι εδώ απλώς γράφω επειδή σχεδόν μας έκλεψε τον τίτλο. ΠΟΤΑΜΟΣ εγώ, ΠΟΤΑΜΙ ο Θεοδωράκης.  Τέλος πάντων, εύχομαι να στερέψει το συντομότερο, γιατί πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να μη βλέπει ότι είναι θολό και κατεβάζει σκουπίδια!!!!

No comments: