Monday 11 June 2007

Η γελοιότητα των πρωινάδικων....


Η υποκρισία έχει αναχθεί σε... επιστήμη από τους διαχειριστές των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών. Άλλα κάνουν στον "αέρα" και άλλα λένε σε δηλώσεις και συνεντεύξεις τους. Άκουσα τον στρατηγό πολύχρονης πρωινής εκπομπής να ωρύεται και να κραυγάζει, να βρίζει την ρεπόρτερ άλλου τηλεοπικού σταθμού, γιατί εκεί που διαγκωνίζονταν οι δημοσιογράφοι, σ' ένα περιστατικό στο Περιστέρι, όπου επιδικάστηκε στον Δήμο να πληρώσει σε ιδιώτες μεγάλο χρηματικό ποσό με το αιτιολογικό ότι ενοχλούνταν από τις φασαρίες των παιδιών του σχολείου της περιοχής. Το ζήτημα ήταν ποιος από τους εμπλεκόμενους θα μιλήσει απευθείας στον αέρα με τον Αλφα, τον Βήτα, τον Γάμμα, τον Δέλτα, τον Έψιλον, και δεν ξέρω κι εγώ με ποιον άλλον! Κι όπως καταλαβαίνει κανείς, πλεονεκτήματα σε τέτοιες καταστάσεις έχει ο ρεπόρτερ που είτε είναι γυναίκα είτε είναι μεγαλόσωμος είτε έχει βροντώδη φωνή κ.ο.κ.
Αυτό το περιστατικό έδωσε την αφορμή στον στρατηγό της πολύχρονης πρωινής εκπομπής να βγάλει έναν "δεκάρικο", μιλώνας για δεοντολογία! Μιλάνε για δεοντολογία οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει εργολαβικά να υποκαταστήσουν τους πολιτικούς, τους εισαγγελείς, την Εκκλησία, τους δημάρχους, να γίνουν οι τιμητές των πάντων, που θέλουν να μας δείρουν, που δεν αφήνουν κανέναν να μιλήσει στα διάφορα "πάνελ", που αν δεν πεις εκείνο που περιμένουν ν' ακούσουν, δεν σ' αφήνουν να αρθρώσεις λέξη, που καλούν στις εκπομπές τους πάντα τους ίδιους φωνακλάδες και περίεργους τύπους...
Λέω στον τίτλο για τη "γελοιότητα των πρωινάδικων", αλλά συμπληρώνω εδώ και "των μεσημεριανών και των βραδινών"... Η τηλεόραση έχει γίνει ένα απέραντο γουρουνοστάσιο.


[Βιετναμέζικα γουρούνια. ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΑΡΚΟ ΑΣΚΟΣ ΒΟΛΙΜΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ]

No comments: