Thursday 27 September 2007

Ξέχασαν το 1965;

Διαβάζω το "Βήμα" και μου έρχεται να ξεράσω. Βέβαια, η στάση της εφημερίδας αυτής απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου δεν ήταν η καλύτερη. Όμως, από τη στιγμή που έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο ανατροπής του Γιώργου και εγκατάστασης του Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η εφημερίδα και τα πρωτοπαλίκαρά της έχουν σαλτάρει. Θέλουν, δηλαδή, να μας πουν ότι μπροστά στο συμφέρον του ΠΑΣΟΚ δεν λογαριάζουν πρόσωπα; Ποιους κοροϊδεύουν;
Το "Βήμα" πλέον δεν υπαινίσσεται, αλλά ευθέως λέει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ! Εάν κερδίσει ο Γιώργος (που φαίνεται και το πιθανότερο), οδηγούν τον Βενιζέλο στη δημιουργία άλλου κόμματος. Ας το κάνουν. Πάντως, δεν θα πρέπει να ξεχνούν πως όταν το συγκρότημα πήγε να κάνει στροφή υπέρ των αποστατών το 1965, ο κόσμος της Ενωσης Κέντρου που είχε στοιχηθεί πίσω από τον Γεώργιο Παπανδρέου πλημμύρισε τη Χρήστου Λαδά καίγοντας τις εφημερίδες του Λαμπράκη.
Ακόμη πιστεύουν ότι είναι σε θέση να κουλαντρίσουν το λαό, να ελέγξουν τα κόμματα, να ποδηγετήσουν τη λαϊκή θέληση; Μπορεί κι εγώ να έχω αυταπάτες, αλλά είμαι βέβαιος ότι τα σχέδια μεγαλοεκδοτών και εργολάβων δεν θα περάσουν. Μίλησε και ο Σημίτης, δείχνοντας ενοχλημένος από την πρόταση του Γιώργου. Τώρα να γελάσουμε;
Ξέχασε ο ίδιος ο Σημίτης όταν έβαζε το δίλημμα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ή με ψηφίζετε και για πρόεδρο ή φεύγω; Να ξεχάσουμε τους εκβιασμούς του; Μήπως ξέχασε ότι όταν παρέδωσε το κόμμα στον Παπανδρέου, οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν έντεκα μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία; Αργά καταλάβαμε ότι για να μην ηττηθεί ο ίδιος πέταξε τη μπάλλα στον Γιώργο για να φάει εκείνος τα γκολ. Αντί να κάνει εκείνος την αυτοκριτική του που, επιπλέον, διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, τις οργανώσεις, έδιωξε φίλους και οπαδούς, αδρανοποίησε στελέχη, πλημμύρισε τον κρατικό μηχανισμό με το σκυλολόι των "εκσυγχρονιστών", έρχεται σήμερα να κρίνει τον Γιώργο ότι με την πρότασή του δήθεν διχάζει το ΠΑΣΟΚ!
Κι ο Βενιζέλος τι είχε να φοβηθεί από την πρόταση του Γιώργου; Επειδή κατάλαβε ότι την πλειοψηφία στην κοινοβουλευτική ομάδα την έχει ο Γιώργος, φοβήθηκε ότι θα εισέπραττε και τις εντυπώσεις.
Βλέπω και τον Λοβέρδο και μου ανακατώνονται τα έντερα. Ας είναι καλά ο Κόκκαλης...
Ο δε Πρετεντέρης δεν πάει να κάνει μερικές... κωλοτούμπες. Του είπε κανείς ότι αυτός γνωρίζει πώς πρέπει να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ, τι πρέπει να κάνει ο Παπανδρέου, πώς τα μέλη και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση; Την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν την έπληξε η εικόνα που παρουσίασε χθες η κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά αυτός με τις εξυπνάδες που ξεστομίζει κάθε βράδυ από το Mega, παρέα με την κυρία Τρέμη.
Ο Γιώργος έχει καταλάβει γιατί έχασε τις εκλογές, αλλά δυστυχώς το κατάλαβε αργά. Πάντως τίποτε δεν έχει χαθεί.

1 comment:

Anonymous said...

prin 15 meres o beny den ekabne ifarpagh

prin 15 cronia o simiths den ebaze dilimata

HMARTON TELOS PANTON
se vlakes apeythinonte

as tous thn kanei o GAP
kai na parei to magazi kai na figei

gia na mhn ksexniomaste
oloi akoma kai autoi pou ipostirizoun ton gap
to kanoun gia lathos logo

to karo den ginete ferari mono apo to alogo giorgo katalabe to

sto pasok exei mazepsei kathe karidias karidi
alla pio poli afto to kratikistiko ifos pretenderh einai pou mas arostenei