Thursday 10 January 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΑ... ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΛΕΘΡΟΥ!

Τι διάολο συμβαίνει στην πολιτική μας ζωή; Η κατάσταση μου θυμίζει την περίοδο λίγο πριν τη δικτατορία, όταν λέγονταν και γίνονταν διάφορα περίεργα και κανείς δεν ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις καθαρές ή με βεβαιότητα να πει για το μέλλον του τόπου. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν μιλάει, κάνει πως δεν ξέρει τίποτε, πως δεν καταλαβαίνει, πως ασχολείται με τα μεγάλα εθνικά θέματα, ταξιδεύει για να μην ακούει και αναγκαστεί να πάρει το λόγο...

Έχουμε και κάποιους δημοσιογράφους-αναλυτές, που μάλλον παπαγαλάκια είναι κάποιων που ενδιαφέρονται να κουλαντρίσουν την πολιτική ζωή του τόπου. Τη μια ακούμε και διαβάζουμε ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου κάνει δημοσκόπηση για να διερευνήσει τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος, για την προοπτική ενδεχόμενης δικής της καθόδου στον πολιτικό στίβο. Την άλλη διαβάζουμε ότι πρόκειται ν' αλλάξει το πολιτικό τοπίο στη χώρα, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα δυο μεγαλύτερα κόμματα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της κοινής γνώμης. Και ότι κυοφορούνται νέες πολιτικές κινήσεις, αφού προηγουμένως διασπαστούν οι υπάρχοντες κομματικοί οργανισμοί.

Ποιοι και γιατί κινούν τα νήματα των πολιτικών εξελίξεων; Είναι δυνατόν, μια αδύναμη πολιτικός όπως είναι η Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη να θέλει να ηγηθεί κόμματος για να γίνει πρωθυπουργός της χώρας; Αφότου ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών όλα πάνε κατά διαόλου. Έκανε προσφάτως κάποιες δηλώσεις, κάτι είπε για "πολιτική της κλειδαρότρυπας" (μελετημένη και συντακτικά η σχετική δήλωση) κι όλοι είπαν ότι τα "έχωσε" στον Καραμανλή! Άμα διαφωνεί η κυρία Ντόρα, να παραιτηθεί! Όταν η κοινωνία πάει κατά διαόλου, δεν μπορεί να παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Είναι και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου που διακινείται ξανά συνεχώς αυτές τις μέρες. Θα τα βρουν με τον Παπανδρέου ή δεν θα τα βρουν; Αν δεν θέλει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, ας πάρουν μια απόφαση να τελειώνουμε καμιά φορά! Θα μας σπάσουν τα νεύρα με τα παιχνίδια τους. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ την πορεία που άρχισε με πρόεδρο τον Παπανδρέου. Αυτό βλέπω εγώ αυτή την ώρα. Τ' άλλα είναι "παιχνίδια ολέθρου"!

No comments: