Friday, 1 February 2008

Τι μπάχαλο!

Καταιγιστικές οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Στο χώρο της Εκκλησίας είχαμε την αποδημία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου: ας πάει στο καλό. Δεν σημαίνει πως θα του δώσουμε άφεση για τις πράξεις του. Κάθε άλλο. Έκανε τιτάνιο αγώνα υπέρ της Εκκλησίας, αλλά δεν πιστεύω ότι πάντοτε όλα τα έκανε για το καλό της - άθελά του, βέβαια. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουμε τα βλακώδη συλλαλητήρια για το θέμα των ταυτοτήτων! Κατέβαζε τον κόσμο στους δρόμους για να εναντιωθεί στη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες... Και τι κατάφερε; Μια τρύπα στο νερό. Όταν ήρθε στην κυβέρνηση ο εκλεκτός του, ο Καραμανλής, τι έκανε; Το ξέχασε!!!
Υπόθεση Ζαχόπουλου: Όλα στο φως, αλλά καμιά απολύτως εξέλιξη. Έχω την εντύπωση ότι όπως η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μπήκε στο αρχείο, έτσι κι εδώ θα συμβεί το ίδιο. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να ριζώσει και να ελέγχει πλέον τους μηχανισμούς. Κι αναρωτιέται κανείς αν όλα αυτά που συμβαίνουν, οργανώνονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, προεξάρχοντος ενός γελοίου πρώην δημοσιογράφου, του Θεόδωρου Ρουσόπουλου ή υπάρχει (πέρα από τον Αγγέλου και τον Ανδριανό) και κανένα άλλο κογκλάβιο που χαράσσει βήματα!
"Δημοσιογράφοι": τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ή τον Θέμο Αναστασιάδη να τους θεωρήσουμε "δημοσιογράφους" ή πρώην δημοσιογράφους ή εργολάβους ή εκδότες ή δεν ξέρω κι εγώ τι σκατά στην πραγματικότητα είναι! Εκείνο που βλέπω είναι ότι διαπλέκονται με την εξουσία και με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Άρα, είναι στο απέναντι στρατόπεδο, αντίπαλοί μας. Μόνο που διάφοροι προσκεκλημένοι του Μάκη στις εκπομπές του (δημοσιογράφοι, βουλευτές, καθηγητές, γιατροί κ.ά.) είτε είναι μαλάκες και δεν καταλαβαίνουν είτε το μόνο που σκέφτονται είναι η δημοσιότητα (άρα γελοίοι...). Κι όσο για εκείνα τα εκατομμύρια που ακούγονται, με πιάνει πανικός. Νόμιζα ότι συμβαίνουν κάπου αλλού. Μιλάνε αυτές τις μέρες για δισεκατομμύρια λες και αναφέρονται σε στραγάλια, σοκολάτες, καραμέλλες...
Υπόθεση Siemens: ποιοι ήσαν υπουργοί και υφυπουργοί, γραμματείς, διευθυντές, σύμβουλοι τις περιόδους που οι άνθρωποι της Siemens δωροδοκούσαν; Υπάρχει περίπτωση να βγουν όλα στο φως; Σαν χλωμό μου φαίνεται κι αυτό. Αν εμπλέκονται και τα "ταμεία" των δυο μεγάλων κομμάτων, τότε, χαίρεται, θα πέσει κι εδώ ταφόπλακα!
Εκλογές: όλα και με περισσότερη έμφαση ακούγεται το σενάριο των εκλογών. Και τούτο διότι ο Καραμανλής είναι σε αδιέξοδο. Δηλαδή όταν συμβαίνει να μη νιώθει καλά ο Καραμανλής, θα κάνει εκλογές; Ρε, άει στο διάολο! Αφού ο άνθρωπος είναι ανίκανος κι έχει ένα κοπάδι τομάρια γύρω του που ανέβηκαν στο τρένο της εξουσίας για να φάνε - και τρώνε με χρυσά κουτάλια. Ο Καραμανλής κάνει δήθεν ότι δεν ξέρει! Ας γελάσω. Και η γυναίκα του η Νατάσα Παζαϊτη-Καραμανλή δεν ήξερε όταν ο κολλητός της ο Χρήστος Ζαχόπουλος έκανε όλες αυτές τις μαλακίες που έκανε; Και οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες της Νατάσας, όπου συμμετείχε ο Ζαχόπουλος; Δεν ήξερε τίποτε η Νατάσα; Πολύ την πάπια κάνει... Όμως όλα εδώ πληρώνονται! Δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο ο Καραμανλής!
ΠΑΣΟΚ: ρε Γιώργο, τι θα γίνει, θα πάρεις μπρος καμιά φορά; Δεν πάει άλλο, να διαβάζουμε στις δημοσκοπήσεις ότι το Κίνημα κι εσύ είστε πίσω και καταϊδρωμένοι. Δηλαδή, πάμε για την άλλη ζωή; Αφού το καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας είναι σάπιο, ο Καραμανλής άχρηστος, αδύναμος, ανίκανος... Ένα φύσημα χρειάζεται για να καθαρίσει το τοπίο. Ποιος, λοιπόν, θα δώσει αυτό το φύσημα;


No comments: