Monday 25 May 2009

«Το ΄πε, το ΄πε ο παπαγάλος, στο Μαξίμου πάει άλλος...»

▅ Γ. Παπανδρέου. Χθες βράδυ από τη Λαμία εξήγησε  ότι μιλάει για «κοινωνική βαρβαρότητα» που  αντιπροσωπεύουν οι πολιτικές της κυβέρνησης «που  κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους  φτωχούς φτωχότερους, οι πολιτικές που  καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στη  φτώχεια και στην ανεργία»

Επιμένει -και καλά κάνει- το ΠΑΣΟΚ στο σύνθημα «σοσιαλισμός και δημοκρατία
ή βαρβαρότητα;» και το αναγορεύει πλέον σε δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουνίου.

Για περίπου 10 λεπτά χθες το βράδυ στη Λαμία, ο Γιώργος Παπανδρέου εξηγούσε τι εννοεί όταν μιλάει για βαρβαρότητα- για να αντικρούσει την επικοινωνιακή επίθεση που κάνει ο Καραμανλής με το συγκεκριμένο σύνθημα ισχυριζόμενος ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί... βαρβάρους όσους δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Διακοπτόμενος συνεχώς από το σύνθημα «το ΄πε το ΄πε ο παπαγάλος, στο Μαξίμου πάει άλλος», που αποτελεί την απάντηση του ΠΑΣΟΚ στα νεοδημοκρατικά σποτ με τους «πράσινους παπαγάλους», ο Παπανδρέου εξήγησε ότι μιλάει για «κοινωνική βαρβαρότητα» που αντιπροσωπεύουν οι πολιτικές της κυβέρνησης «που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, οι πολιτικές που καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στη φτώχεια και στην ανεργία», «βαρβαρότητα θεσμική» που είναι «το κλείσιμο νύχτα της Βουλής για την παραγραφή των σκανδάλων, την ανομία και την ατιμωρησία των ισχυρών».

Όπως τόνισε, «βαρβαρότητα είναι η λεηλασία της δημόσιας γης, της δημόσιας περιουσίας με το μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Είναι τα εκατομμύρια που χάνονται στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς, τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χάθηκαν στο σκάνδαλο των ομολόγων». Είπε ακόμη ότι «είναι πολιτική βαρβαρότητα να αφήνεις τους κερδοσκόπους ασύδοτους, κι ύστερα να καλείς τους πολλούς, εκείνους που δεν φταίνε σε τίποτα για την κρί ση, να πληρώσουν τα σπασμένα. Βαρβαρότητα είναι η ατιμωρησία και η συγκάλυψη, ο νόμος της ζούγκλας που επικρατεί. Και η συγκάλυψη της διαφθοράς κοστίζει πολύ».

Πάντως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά τα κυβερνητικά σποτ για τα «πράσινα παπαγαλάκια» δύο γραμμές σχετικά με την καμπάνια του κόμματος. Η μία άποψη- με την οποία συντάσσεται και ο Παπανδρέου- είναι να συνεχιστεί η καμπάνια όπως άρχισε, με τη «σοβαρότητα που τη διακρίνει» με το σκεπτικό ότι έτσι όπως είναι δομημένη στοχεύει στην ισχυροποίηση της εικόνας του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ ως αξιόπιστης κυβερνητικής λύσης για τη χώρα. Η δεύτερη άποψη είναι να αρχίσουν να μεταδίδονται σποτ για το τι έλεγε ο Πρωθυπουργός για τα σκάνδαλα, (ομόλογα, κουμπάροι, Βατοπέδι, υποκλοπές κ.λπ.), την οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς, και τι έγινε στην πραγματικότητα. Και μέσα από αυτήν τη συρροή αυτοδιαψεύσεων, να καταδειχθεί η «σοβαρότητα» του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχετικά τηλεοπτικά σποτ είναι έτοιμα, αλλά η μετάδοσή τους παραμένει παγωμένη...
  • Για την αποχή
Πάντως το ΠΑΣΟΚ στοχοποιεί δημόσια πλέον και την αποχή, θεωρώντας ότι η μείωσή της θα διευρύνει τη διαφορά από τη Ν.Δ. στις κάλπες του Ιουνίου. Τη συνδέει μάλιστα με θετική στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό ότι ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χθες βράδυ στη Λαμία, τόνισε: «Θα επιβραβεύσουμε με την ψήφο και την αποχή εκείνους που ευθύνονται για αυτά που ζούμε, αυτά που μας εξοργίζουν, αυτά που έφεραν την κοινωνία μας σε απόγνωση; Ή θα χαράξουμε με την ψήφο μας τη νέα πορεία που χρειάζεται ο τόπος; Θα συνεχίσουμε στον δρόμο που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα; Ή θα αλλάξουμε πορεία, με πολιτικές που βάζουν πρώτα τον πολίτη και ξαναφέρνουν στη ζωή μας την ελπίδα;».

ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
διέκοπταν τον Γ. Παπανδρέου φωνάζοντας το σύνθημα-απάντηση στα σποτ της Ν.Δ. «το ΄πε το ΄πε ο παπαγάλος, στο Μαξίμου πάει άλλος»

No comments: