Thursday 29 September 2011

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με την τρόικα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

  • Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτελείου του ΥΠΟΙΚ με τους επικεφαλής της τρόικας.

Φωτό αρχείου

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών τους οποίους επικαλείται το Reuters, αναφερόμενοι στη συνάντηση δηλώνουν ικανοποιημένοι από το κλίμα -θετικό και δημιουργικό το χαρακτηρίζουν- στο οποίο αυτή διεξήχθη.
"Το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό μετά τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την προστασία της οικονομικής υπόστασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας", ανέφεραν.

Στο πρώτο αυτό ραντεβού μετά την διακοπή των συνομιλιών με τους εκπροσώπους τω πιστωτών στις αρχές του μήνα, έγινε επισκόπηση των θεμάτων που θα εξεταστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σειρά συναντήσεων του κ. Βενιζέλου και άλλων μελών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.
Ικανοπoίηση για την κύρωση του EFSF
Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του για την κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε όλα τα κράτη - μέλη εξέφρασε, σχετικά ερωτηθείς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος συνέδεσε το θετικό αποτέλεσμα στη γερμανική Βουλή με το γεγονός ότι η Ελλάδα έστειλε, όπως είπε, διεθνώς "πολύ καθαρά και αποφασιστικά" μηνύματα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης και οι οποίες "δεν είναι υποχρεώσεις έναντι της τρόικας και των θεσμικών της εταίρων και πιστωτών, αλλά υποχρεώσεις απέναντι στην ίδια τη χώρα και κυρίως απέναντι στις νέες γενιές".

No comments: