Saturday 15 October 2011

Σαββατοκύριακο με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας


Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Ο υδράργυρος θα δείξει από 0 έως 11 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 5 βαθμούς, από 9 έως 13 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 10 έως 14 βαθμούς στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και από 15 έως 23 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι άνεμοι.
Θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.
Βροχερός είναι από το πρωί του Σαββάτου ο καιρός και στην Αττική, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 15 βαθμούς Κελσίου.
Τοπικές βροχές κατά περιόδους και βελτίωση το βράδυ θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 με 11 βαθμούς.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση που θα φτάνει τοπικά και τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.
Ενδέχεται, μάλιστα, να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ πιθανότατα να χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της Βόρειας Αττικής. Τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα είναι έντονα, ενώ βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

No comments: