Thursday, 26 March 2015

Σαμαράς: Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το Μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε!

  • Διαβάστε όλο το κείμενο της συμφωνίας με τους «θεσμούς» που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ
Σαμαράς: Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το Μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε! 

«Η νέα επέκταση της σύμβασης σημαίνει ασφαλώς και επέκταση του Μνημονίου» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ καλώντας τον πρωθυπουργό να σταματήσει τα ψέματα και να φέρει τη συμφωνία για ψήφιση στη Βουλή - Τι απαντά ο Γ.Σακελλαρίδης - ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση γλείφει εκεί που έφτυνε

Το κείμενο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και των εκπροσώπων των θεσμών έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ επισημαίνοντας ότι αποτελεί συνέχεια του μνημονίου! 
Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τα ψέματα και να φέρει τη συμφωνία για ψήφιση στη Βουλή ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του, καθως -όπως είπε- κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός μεγαλώνει.

«Η κυβέρνηση επί ενάμιση και πλέον μήνα δεν τολμάει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση την απόφαση που η ίδια υπέγραψε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης. Κι αυτό γιατί φοβάται την ψηφοφορία στη Βουλή και ιδιαίτερα τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που την στηρίζουν. Αλλά και κυρίως γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός. Το κείμενο αυτό της επέκτασης της σύμβασης ήρθε στα χέρια μας και μάλιστα ενυπόγραφο και όπως οφείλουμε το δίνουμε στη δημοσιότητα, μια που η κυβέρνηση το κρύβει. Για να το δει ο κάθε Έλληνας πολίτης, αλλά κυρίως για να καταλάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Η αλήθεια πλέον δεν κρύβεται και άλλωστε το έχουμε πει, τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Η σύμβαση που υπέγραψε η παρούσα κυβέρνηση είναι τροποποίηση της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, για να πάρει δηλαδή παράταση επιπλέον τέσσερις μήνες» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εκεί που η  παρούσα επικαιροποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προσθέτει ένα δυσμενές στοιχείο: Περιλαμβάνει  την επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), τα γνωστά ομόλογα ύψους 10,9 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Είναι από αυτά τα χρήματα που έρχεται τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει πίσω ένα μικρό μέρος, το 1,2 δισεκατομμύρια, που κακώς επέστρεψε. Και που τα ζητάει τώρα για να καλύψει πιεστικές ταμειακές της ανάγκες, που βέβαια, μέχρι πρόσφατα, είτε αγνοούσε, είτε δεν αποδεχόταν ότι υπάρχουν» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς και συμπληρώνει: «Για να μη θυμηθούμε, ότι, μέχρι πριν ένα μήνα, διαβεβαίωνε τους πάντες, η κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται καθόλου τη δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων, που θα έπαιρνε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και τώρα αγωνιά να εκταμιεύσει ένα οποιοδήποτε μικρό μέρος της, για να καλύψει πιεστικές ανάγκες ρευστότητας. Ώστε να περιορίσει τη στάση εσωτερικών πληρωμών, που δυστυχώς έχει επιβάλει». 
 
 Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά και τις αναλυτικές δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο και αποτελεί συνέχειά του όπως ρητά αναφέρεται στα κείμενα που έδωσαν στη δημοσιότητα τα στελέχη της ΝΔ.


<span itemprop="name" content="samarasgiasyriza"></span> <span itemprop="description" content=""></span> <span itemprop="duration" content="72"></span> <span itemprop="thumbnail" content="http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_xm945cpj/version/100000/acv/101"></span> <span itemprop="width" content="600"></span> <span itemprop="height" content="480"></span>

Διαβάστε τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά:


«Η Κυβέρνηση, επί ενάμισι και πλέον μήνα, δεν τολμά να φέρει στη Βουλή για ψήφιση, την απόφαση που η ίδια υπέγραψε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης.
Και αυτό γιατί φοβάται την ψηφοφορία στη Βουλή και ιδιαίτερα τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που τη στηρίζουν.
Αλλά και – κυρίως - γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο Ελληνικός λαός.
Το κείμενο αυτό της επέκτασης της σύμβασης ήρθε στα χέρια μας. Και μάλιστα ενυπόγραφο!
Και όπως οφείλουμε, το δίνουμε στη δημοσιότητα. Μια που η Κυβέρνηση το κρύβει!
Για να το δει κάθε Έλληνας πολίτης.
Αλλά κυρίως για να καταλάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης.
Η αλήθεια πλέον δεν κρύβεται! Άλλωστε, τα ψέματα έχουν «κοντά ποδάρια»...

Η Σύμβαση που υπέγραψε η παρούσα Κυβέρνηση είναι τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης. Για να πάρει, δηλαδή, παράταση τέσσερις επί πλέον μήνες…
Όπως ακριβώς είχε κάνει και η δική μας Κυβέρνηση, τον περασμένο Δεκέμβριο, για να πάρει τότε δύο μήνες παράταση.
Η ορολογία, τότε και τώρα, είναι ταυτόσημη.
Και οι δύο επικαιροποιήσεις συνδέονται άρρηκτα με το Μνημόνιο.
Συνεπώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν το «έσκισε» το Μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε!

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη δήλωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Σύμφωνα με την οποία, το Μνημόνιο δεν λήγει! Και εξακολουθεί να υπάρχει, όσο υπάρχει Σύμβαση.
Η δική μας, βέβαια, Κυβέρνηση, τη Σύμβαση αυτή την τελείωνε! Και μαζί της, επομένως, τελείωνε και το Μνημόνιο…
Αλλά η νέα επέκταση της Σύμβασης τώρα, σημαίνει ασφαλώς και επέκταση του Μνημονίου...
Και επίσης, όπου ψήφισαν πριν λίγες εβδομάδες τα ξένα κοινοβούλια στην Ευρώπη, για να εγκρίνουν τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ψήφισαν με βάση αναφοράς το κείμενο που σας παρουσιάζουμε σήμερα…
Το ότι το υπάρχον Μνημόνιο συνεχίζεται, επιβεβαιώνεται πλήρως και από την υπόλοιπη Τρόικα – «θεσμούς» το λέμε τώρα: δηλαδή από τις σχετικές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Και ας μη μας πουν, πως ούτε οι «θεσμοί» αυτοί ξέρουν να «διαβάζουν» τις συμφωνίες…

Και κάτι ακόμη: τα δύο κείμενα είναι πανομοιότυπα, εκτός από ένα σημείο. Εκεί που η  παρούσα επικαιροποίηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προσθέτει ένα δυσμενές στοιχείο: Περιλαμβάνει  την επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), τα γνωστά ομόλογα ύψους 10,9 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Είναι από αυτά τα χρήματα που έρχεται τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει πίσω ένα μικρό μέρος, το 1,2 δισεκατομμύρια, που κακώς επέστρεψε. Και που τα ζητάει τώρα για να καλύψει πιεστικές ταμειακές της ανάγκες, που βέβαια, μέχρι πρόσφατα, είτε αγνοούσε, είτε δεν αποδεχόταν ότι υπάρχουν.
Για να μη θυμηθούμε, ότι, μέχρι πριν ένα μήνα, διαβεβαίωνε τους πάντες, η κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται καθόλου τη δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων, που θα έπαιρνε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και τώρα αγωνιά να εκταμιεύσει ένα οποιοδήποτε μικρό μέρος της, για να καλύψει πιεστικές ανάγκες ρευστότητας. Ώστε να περιορίσει τη στάση εσωτερικών πληρωμών, που δυστυχώς έχει επιβάλει.
Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα!
Όλο αυτό το αλαλούμ και αυτές οι παλινωδίες, ήταν προφανώς μέρος της δήθεν «σκληρής και υπερήφανης διαπραγμάτευσης», που επικοινωνιακά πουλούσε η κυβέρνηση. Και που τώρα βέβαια προσπαθεί να «μαζέψει»…

Αυτή είναι η αλήθεια! Την οποία οφείλει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός.
Καλούμε, συνεπώς, την Κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ασχοληθεί, επιτέλους με την ουσία.
Να περάσει από τη «δημιουργική ασάφεια» στην αντιμετώπιση της πραγματικότητας.
«Δημιουργική ασάφεια», σημαίνει πια «ανοικτά ψέματα» μέσα στη χώρα. Γιατί έξω, όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει…
Να σταματήσει δηλαδή η κυβέρνηση τις παλινωδίες, τις καθυστερήσεις, τα παιχνίδια με τα συνθήματα και τα σύμβολα. Να επιδείξει αίσθημα ευθύνης.
Και να εφαρμόσει άμεσα αυτά που η ίδια η κυβέρνηση υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου.
Γιατί κάθε μέρα που περνά, η πραγματική οικονομία καταρρέει και - όπως το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλαμβάνω συνεχώς - ο λογαριασμός για την κοινωνία μεγαλώνει».

Δείτε τις υπογραφές των κυρίων Βαρουφάκη και Στουρνάρα που συνοδεύουν το κείμενο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΝΔ:


Διαβάστε το κείμενο της Σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δια του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Αποτελεί την 3η Τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master Financial Assistance Facility Agreement).
Η 1η Τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2012, προκειμένου να περιληφθεί και η θετική Ευρωπαϊκή απόφαση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Ελληνικού δημοσίου χρέους.
Η 2η Τροποποίηση έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2014, όταν και η προηγούμενη Κυβέρνηση ζήτησε την επέκταση της Σύμβασης για τους δύο πρώτους μήνες του 2015. Η συγκεκριμένη Τροποποίηση πήγε στη Βουλή για ενημέρωση, συζήτηση, αλλά και για ψήφιση και κύρωση.

EFSF: Γιατί έπρεπε να παραταθεί το Master Financial Assistance Facility Agreement και όχι το Memorandum of Unerstanding 

Επιστολή Λαγκάρντ προς Ντάισελμπλουμ από 23 Φεβρουαρίου του 2015

Επιστολή Ντράγκι προς Ντάισελμπλουμ από 24 Φεβρουαρίου του 2015. «Βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για όποιες μελλοντικές διευθετήσεις θα είναι οι υφιστάμενες δεσμεύσεις στο υπάρχον Μνημόνιο» γράφει ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύεται η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη (απόφαση Αριθμ.ΥΠΟΙΚ 00248 ΕΞ 2015 ΕΜΠ, ΦΕΚ 292, 26 Φεβρουαρίου 2015) για επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ομολόγων ύψους 10,9 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

No comments: