Friday 9 November 2007

ΠΑΣΟΚ: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

[Για να μην ξεχνάμε και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ...]
Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, σε όλη τη χώρα, από τις 9.00 π.μ έως τις 6.00 μ.μ. Τα εκλογικά κέντρα, στα οποία θα διενεργηθεί η ψηφοφορία, έχουν ήδη πιστοποιηθεί και δημοσιοποιηθεί από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι ελεύθερη και ανοικτή για όλους τους πολίτες άνω των 16 ετών, ακόμα και εάν δεν είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελών και Φίλων του Κινήματος.

Ποιοι ψηφίζουν

Στην εκλογική διαδικασία έχουν δικαίωμα συμμετοχής:

Όλα τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελών και Φίλων έως την 1η Νοεμβρίου.

Όλοι ψηφίζουν, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Κάθε πολίτης άνω των 16 ετών μπορεί να προσέλθει την ημέρα της εκλογής, Κυριακή 11 Νοέμβριου, στα εκλογικά κέντρα, με την αστυνομική του ταυτότητα, και αφού πρώτα εγγραφεί Μέλος ή Φίλος να ψηφίσει.

Οι μετανάστες, οι οποίοι δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελών και Φίλων, μπορούν να εγγραφούν στις 11 Νοεμβρίου και να ψηφίσουν με το διαβατήριο τους.

Οι Έλληνες της διασποράς ψηφίζουν με διαβατήριο ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Οι πολίτες κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζουν στην Ελλάδα, ψηφίζουν με το διαβατήριο τους.

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι, έως σήμερα, στα Μητρώα Μελών και Φίλων του Κινήματος, μπορούν να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στα εκλογικά κέντρα την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου,

Για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να ψηφίσουν, αίτηση υπάρχει εκτός από τα εκλογικά κέντρα, στις οργανώσεις του Κινήματος και στην ηλεκτρονική σελίδα http://eggrafi.pasok.gr, από όπου μπορούν να την τυπώσουν και να τη συμπληρώσουν, πριν προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα, όπου θα την καταθέσουν για να ψηφίσουν.

Πού γίνεται η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 1.491 εκλογικά κέντρα, όπου έχουν αναπτυχθεί 3.000 κάλπες. Η διαδικασία υποστηρίζεται από 3.130 υπολογιστές, με 3.900 χειριστές και αναπληρωτές χειριστές. Ανά 10 χειριστές, αντιστοιχεί ένας συντονιστής χειριστών.

Οι υπολογιστές συνδέονται σε πανελλαδικό ασφαλές κλειστό δίκτυο, που παρέχει ο ΟΤΕ σε περίπου 1400 σημεία. Συνολικά 34.000 Μέλη, Φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κινητοποιούνται για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη διαδικασία. Κάθε πολίτης που έχει δικαίωμα συμμετοχής μπορεί να ψηφίσει στα εκλογικά κέντρα της Δημοτικής του Οργάνωσης, αλλά και όπου βρίσκεται την ημέρα της εκλογής, στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης.

Πληροφορίες στο 210. 38. 96. 600 (40 γραμμές) από τις 9.00 π.μ έως τις 9.00 μ.μ καθημερινά, καθώς και στην ιστοσελίδα www.pasok.gr .

Στο ίδιο τηλεφωνικό κέντρο, μπορούν να απευθύνονται τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι σίγουροι σε ποια Δημοτική Οργάνωση ανήκουν, ήταν παλαιότερα Μέλη του Κινήματος ή είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες του Κινήματος τα τελευταία χρόνια, για να επιβεβαιώσει αν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα ή αν πρέπει να εγγραφεί την ημέρα της εκλογής.

Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο των εκλογικών κέντρων

No comments: