Sunday 11 November 2007

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!

Οι διατεταγμένοι δημοσιογράφοι άρχισαν να θυμιατίζουν κιόλας, λέγοντας επιπλέον ότι ο νέος αρχηγός (δηλαδή ο Παπανδρέου) θα πρέπει να αξιοποιήσει και τους αντιπάλους του και να μη βασιστεί στο στενό κύκλο των υποστηρικτών του. Ρε, κουνήστε το κεφάλι σας! Το τι θα κάνει ο Πρόεδρος είναι δικό του θέμα. Ποιος σας είπε ότι πρέπει να αξιοποιήσει όλον αυτό τον εσμό των "εκσυγχρονιστών" που τάχθηκαν με τον Βενιζέλο και βρίζανε ως "ανίκανο" τον Παπανδρέου; "Σας ευχαριστώ που με βρίζατε, ελάτε τώρα στο Πολιτικό Συμβούλιο να μου κάνετε το βίο αβίωτο!"
Υπάρχουν και κάποια όρια ευπρέπειας και από τις δυο μεριές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παπανδρέου πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες ψυχικής ενότητας στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος και κάποιοι άλλοι που θα πρέπει να πάψουν να λειτουργούν ως φράξια μέσα στο ΠΑΣΟΚ και να εξηγήσουν με ειλικρίνεια στον κόσμο ότι το εγχείρημα για τον Θασσαλονικέα τοπάρχη δεν είχε αίσιον τέλος. Εμείς, άλλωστε, του το λέγαμε: δεν κατάφερε να νικήσει τον Ψωμιάδη (που είναι ένθερμος υπερασπιστής του) και θέλει να νικήσει τον Καραμανλή; Και σε τελευταία ανάλυση, αν τελικά χάσει ο Βενιζέλος δεν θα πρέπει να τα βάψει και μαύρα, αφού θα έχει χάσει από τον... σύντροφό του ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
Ακούω όμως ότι μάλλον θα θέλουν να λειτουργούν ως "ρεύμα" μέσα στο Κίνημα! Για να λειτουργήσουν ως "ρεύμα" [αφού έχουν το δικαίωμα σύμφωνα με το Καταστατικό] θα πρέπει να υπάρχει μια ιδεολογική πλατφόρμα και διαφορές πάνω σε βασικά πολιτικά ζητήματα. Κάτι που δεν βλέπουμε να συμβαίνει. Όσα είπαν ο Βενιζέλος και η παρέα του δεν είναι παρά αναμασήματα των γενικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Έχω την εντύπωση ότι μάλλον ως φράξια θα λειτουργούν, αλλά θα πρέπει να τους υπενθυμίσω την κατάληξη που είχαν διάφορες φράξιες στο παρελθόν μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Εξαφανίστηκαν εν τω άμα! Ας βάλουν μυαλό και να συνταχθούν με τον Γιώργο Παπανδρέου για τον κοινό σκοπό, που είναι η ανατροπή της Δεξιάς. Είθε!

No comments: