Tuesday 6 May 2008

Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ... ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ

  • 14/5/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στο Σκαραμαγκά

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), σε συνεργασία με τους δήμους Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Ζεφυρίου, Καματερού, Ιλίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Περιστερίου, και Πετρούπολης, αποφάσισε τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης – διαμαρτυρίας για να εμποδιστεί η τεράστια καταστροφή που μεθοδεύεται να γίνει στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, με τη δημιουργία εμπορικού λιμανιού στο Σκαραμαγκά και εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Χαλυβουργική.

  • ΟΧΙ στο εμπορικό λιμάνι του Σκαραμαγκά.
  • ΟΧΙ στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Χαλυβουργική.
  • Η Δυτική Αθήνα δεν σηκώνει άλλη επιβάρυνση και είναι αποφασισμένη να εμποδίσει πάση θυσία των σχέδια καταστροφής της.

Δεν μπορούν οι πολίτες της δυτικής Αθήνας να ανεχθούν την ασύδοτη δραστηριότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, καταστρέφουν το περιβάλλον, υπονομεύουν την περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής και απειλούν ευθέως αυτή την ίδια την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, από τη δημιουργία των σχεδιαζόμενων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, θα προκύψει ρύπανση που ισοδυναμεί με αυτή που παράγουν 1,8 εκατομμύρια οχήματα ημερησίως!

Το ασφαλές, καθαρό και υγιεινό περιβάλλον είναι το όραμα του πληθυσμού της Δυτικής Αθήνας, που θέλει να πάψει να αποτελεί την «πίσω αυλή» του Λεκανοπεδίου, που θέλει να αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής, τον πολιτιστικό πλούτο της, να ενισχύσει νέες μορφές οικονομικής δραστηριότητας. Ένα όραμα που δεν έχει σχέση με ρυπογόνες επενδύσεις, με τοξικά απόβλητα, με ανεξέλεγκτους ΧΥΤΑ, με επεκτάσεις διυλιστηρίων, με καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ούτε με μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα επιφέρουν καταλυτική ρύπανση στην περιοχή.

Ο αγώνας των πολιτών της Δυτικής Αθήνας έχει ήδη ξεπεράσει τις κομματικές αντιπαραθέσεις, αφού ο μοναδικός στόχος είναι η προάσπιση της περιοχής, η προστασία της υγείας όλου του πληθυσμού.

Δεν μπορεί πλέον η Δυτική Αθήνα να είναι ο σκουπιδότοπος της πρωτεύουσας.

Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας, ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι, αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα: να πάψουν να είναι πολίτες β΄ κατηγορίας!

Η εκδήλωση αυτή του ΑΣΔΑ αποτελεί την απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν για να ανατραπούν τα σχέδια που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και καταστρέφουν το περιβάλλον της περιοχής. Μέχρι την τελική δικαίωση. ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο Πρωθυπουργός να δείξει έμπρακτα την ευαισθησία του, να παρέμβη για τη ματαίωση αυτών των σχεδίων.

§ Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14/5/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στο Σκαραμαγκά.

§ Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης μεγάλη συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

No comments: