Friday 13 June 2008

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ...

Ο Παπανδρέου «διέγραψε» από την Κ.Ο. τον πρώην πρωθυπουργό


Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου. Μια προβληματική συνύπαρξη έφθασε στο τέλος.
Τίτλοι τέλους, με απρόβλεπτες επί του παρόντος συνέπειες για την περαιτέρω πορεία του ΠΑΣΟΚ, έπεσαν χθες στις σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Λιγότερο από πέντε χρόνια μετά την παράδοση του «δαχτυλιδιού» της αρχηγίας από τον Σημίτη στον Παπανδρέου, ο τελευταίος προχώρησε χθες στην επί της ουσίας αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Είχε προηγηθεί μακρά περίοδος υπόγειας έντασης, που εκδηλώθηκε και δημοσίως, όταν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέθηκε θέμα ηγεσίας μετά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Χθες το μεσημέρι ο Παπανδρέου, απαντώντας στην επιστολή μέσω της οποίας ο Σημίτης διαφώνησε με τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας, τον εγκάλεσε εμμέσως για υπονόμευση της πορείας του κόμματος.

Στην επιστολή που απέστειλε στον πρώην πρωθυπουργό, ο Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν προχωρεί στην τυπική αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μόνο «επειδή σέβεται την ιστορία του». Εξίσου αιχμηρή ήταν η ανταπάντηση του Σημίτη, ο οποίος «φωτογράφισε» τον Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την πτωτική πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά.
Ο πρώην πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει να εκφράζει τη γνώμη του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορώντας για την παραμονή του ή μη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Κάνε ό,τι νομίζεις», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Την κάθετη διαφωνία του για τη «διαγραφή» του Κώστα Σημίτη εξέφρασε τηλεφωνικά στον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποφεύγοντας, ωστόσο, να τοποθετηθεί και δημοσίως. Τούτο δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες ώρες, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, καθώς χθες η Χαριλάου Τρικούπη, με ανακοίνωσή της, επέβαλε σιωπητήριο ζητώντας απ' όλα τα στελέχη «στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ να διαφυλάξουν την ενότητα του κόμματος»...

4 comments:

neoinileias said...

δύσκολη κατάσταση

ΠΡΕΖΑ TV said...

Τοσα χρονια περασαν και στο ΠΑΣΟΚ ακομη με τον Σητιτη ασχολουνται....

theodore said...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎΣ ΛΌΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΗΜΙΤΗ.

ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ;

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Liondas said...

Η κατάσταση όντως είναι δύσκολη όχι τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο για τη χώρα και το λαό που στενάζει κάτω από την πολιτική μιας ανίκανης κυβέρνησης.
Ρε ΠΡΕΖΑ TV, και με τον Σημίτη ασχολούνται και με τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και με την ακρίβεια και με τις παρανομίες της Νέας Δημοκρατίας και με όλα. Σε πειράζει δηλαδή που ασχολούνται και με τον Σημίτη;