Monday 3 November 2008

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο πολίτης στο επίκεντρο της πολιτικής μας

Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου από τη Βιέννη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου τόνισε σήμερα ότι πρέπει "να ξαναδώσουμε, με τη δική μας απάντηση, δύναμη στον πολίτη και να τον βάλουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας, μέσα από μια πολιτική που θα αναδεικνύει τους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα μας και σε διεθνές επίπεδο, μέσω μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης, που θα βάζει ως προτεραιότητα το αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, άρα και της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου αλλά και της εξουσίας υπέρ του πολίτη".

Ο Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος μετέχει στη συνδρίαση της λεγομένης Επιτροπής Στίγκλιτς στη Βιέννη, ευχαρίστησε "τον νομπελίστα και φίλο Τζό Στίγκλιτς που έχει αναλάβει την Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, επιτροπή η οποία έχει ως στόχο να δώσει εναλλακτική απάντηση στην κρίση, η οποία (κρίση) έχει ως ρίζα της ιδεολογικές καταβολές και νεοσυντηρητικά και νεοφιλελεύθερα δόγματα, που συνέβαλαν στην συγκέντρωση εξουσίας και χρήματος στα χέρια λίγων".

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΣΔ πρόσθεσε ότι η παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση θα έχει επιπλέον ως στόχο "την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και όχι της κερδοσκοπίας και ιδιαίτερα την πράσινη ανάπτυξη, δηλαδή τη βιώσιμη ανάπτυξη έτσι ώστε να περισώσουμε και το περιβάλλον του πλανήτη".

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι "πολλές ελπίδες στηρίζονται και σε μια πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ" και ευχήθηκε "καλό βόλι" στον Τζο Στίγκλιτς, ο οποίος, μετά την μονοήμερη παραμονή του στη Βιέννη για τις εργασίες της Επιτροπής, ανεχώρησε για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

No comments: