Wednesday 16 December 2009

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας. Μήπως ήταν υπερβολή;

Η πρώτη παραίτηση μέλους της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι γεγονός. Πρόκειται για τον υφυπουργό Εσωτερικών Ντίνο Ρόβλια, που παραιτήθηκε κατόπιν δημοσιευμάτων που εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο του να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών.


Ο υφυπουργός Εσωτερικών είχε συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη κι εκεί του ζητήθηκε η παραίτησή του.

Η παραίτησή του οφείλεται στην αποκάλυψη σημειώματος του γραφείου του, με το οποίο ζητούνταν ευνοϊκές τοποθετήσεις και μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, κοινώς ρουσφέτια.

Σε δήλωσή του ο Ντίνος Ρόβλιας τόνισε ότι υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του κατόπιν των δημοσιευμάτων που εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο του να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών. "Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή μου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, πολλώ μάλλον σ΄ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.", σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Πηγές που πρόσκεινται στον Ντ. Ρόβλια υποστήριξαν ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ικανοποιήσει τα αιτήματα.

Δηλώσεις Πεταλωτή

Αναφερόμενος στο θέμα της παραίτησης του Ντίνου Ρόβλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Πεταλωτής τόνισε ότι έγινε για να μη δημιουργηθεί καμιά σκιά για πελατειακές σχέσεις παρότι, όπως είπε, ο πρώην υφυπουργός διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν διακινήθηκαν από το γραφείο του.

«Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ρόβλιας διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα στο πώς παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία, δηλαδή ότι δεν διακινήθηκαν από το γραφείο του. Πλην, όμως, για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά για πελατειακές σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, η οποία έγινε δεκτή» τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός για όλα αυτά τα θέματα επισήμανε ότι πρέπει να διαμορφωθούν κανόνες δεοντολογίας, που θα δεσμεύουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης από εδώ και πέρα και ανέθεσε τη σχετική εισήγηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.

No comments: