Friday 12 November 2010

Γ. Μπουτάρης: «Εφοδος προς το μέλλον» οι εκλογές

«Να κάνουμε πράξη τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας κι όχι να ονειρευτούμε μία άλλη Θεσσαλονίκη», ζήτησε από προσωπικότητες της πόλης, παραγωγικούς φορείς και ανθρώπους του πνεύματος ο Γιάννης Μπουτάρης στην κεντρική του ομιλία ενόψει των εκλογών της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας την κίνηση του ως « έφοδο προς το μέλλον».

Παρόν ήταν το "όλον ΠΑΣΟΚ" με τους : Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη, Χρύσα Αράπογλου, Γιάννη Μαγκριώτη, Σπύρο Βούγια, Εύα Καϊλή και Θωμά Ρομπόπουλο, οι ανθυποψήφιου του: Τάσος Τζήκας, Νίκος Ευθυμιάδης, Σάκης Τζακόπουλος, Αρις Καζάκος, ο πρέοδρος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σταύρος Ανδρεάδης, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μηλόπουλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής Ζήσης Βρύζας και άλλες προσωπικότητες της πόλης.

Στην ομιλία του έβαλε πέντε ζητήματα πρώτου ενδιαφέροντος, εφ όσον εκλεγεί δήμαρχος :

1. την ανοιχτή- συμμετοχική διοίκηηση του δήμου

2. το σεβασμό στο περιβάλλον

3.την κάλυψη, με όλα τα νόμιμα μέσα της τρύπας των 52 εκ ευρώ στο δήμο από την υπεξαίρεση μαμούθ που έχει σημειωθεί, ακόμ,η και με δήμευση περιουσιών των εμπλεκομένων.

4. την κοινωνική προστασία στους πολίτες που υποφέρουν και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας με συγκεκριμένες δράσεις, και

5. την εξαφάνιση της διπλής βάρδιας στα σχολεία με την δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων βιοκλιματικών.

  • "Κλώνος του Βασ. Παπαγεωργόπουλου ο Κ. Γκιουλέκας"

Νωρίτερα σε έκτακτη συνέντευξη στα γραφεία του συνδυασμού του ο Γιάννης Μπουτάρης :

- Τόνισε ότι Κώστας Γκιουλέκας αποτελεί συνέχεια- κλώνο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή πρωταγωνιστών του απερχόμενου καθεστώτος στο ψηφοδέλτιο του, αλλά και της δήλωσης- στήριξης της υποψηφιότητας του από τον απερχόμενο δήμαρχο.Τον χαρακτήρισε :" υποψήφιο κατά παραγγελία που βρίσκεται σε κομματική αποστολή"

- Στάθηκε στην κατηγορία Καρατζαφέρη ότι πρότεινε την μετονομασία της οδού Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ τονίζοντας ότι " η δεν είναι καλά πληροφορημένος ή είναι ένας συκοφάντης και οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, διαφορετικά θα την διεκδικήσω με ένδικα μέσα".Επισήμανε ότι ;" κανείς δεν μπορέι να θίξει την εθνική μου συνείδηση, ούτε και τον πατριωτισμό μου".

- Αναφέρθηκε, απαντώντας σε ερώτηση στον ΄Ανθιμο, τονίζοντας ότι " έχει κλείσει το θέμα σε επίπεδο θεσμών' και έσπευσε να αποκαλύψει ότι το τέμπλο της Αγίας Σοφίας είναι δωρεά του παππού του και να δηλώσει ότι ο ίδιος σέβεται την εκκλησία.

1 comment:

Anonymous said...

9 δημοτικοί σύμβουλοι του Παπαγεωργόπουλου είναι στο ψηφοδέλτιο του Γκιουλέκα . Μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ο αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικής. Το είδαμε το έργο τους (για τη ακρίβεια την απουσία έργου) και τώρα θέλουν κι άλλο. Συγνώμη δώσαμε...