Sunday 11 November 2007

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ..


Άρχισαν τα όργανα! Έβαλε ο εργολάβος τούς συνεργάτες του να διπλοψηφίσουν και περιχαρής βγαίνει στο παράθυρο του Alter να ανακοινώσει ότι οι εκλογές είναι διαβλητές! Δηλαδή, ο άνθρωπος είναι δαιμόνιος. Θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα εκεί που δεν του πέφτει λόγος. Κατάφερε για άλλη μια φορά να κρατήσει τη "μπαγκέτα" στα χέρια, να διευθύνει και να τρώνε τα κουτορνίθια. Έπρεπε, άλλωστε, ο τηλεοπτικός σταθμός Alter να παρουσιάσει "θέμα"!
Ο Χατζηνικολάου τώρα που τον ακούω, δίνει εύσημα στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία, αλλά λέει ότι "οργανωτικά το ΠΑΣΟΚ δεν λειτούργησε όπως έπρεπε"! Ναι ρε Χατζηνικολάου, δεν σε ρωτήσανε. Από σένα το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται εύσημα...
Αυτό που έκανε ο Τριανταφυλλόπουλος είναι επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος και θα πρέπει πάραυτα ο Εισαγγελέας να κάνει παρέμβαση. Εγώ το χαρακτηρίζω κατάπτυστο και προβοκατόρικο. Δηλαδή, ευθύνονται αυτοί που δεν εντόπισαν το ζήτημα ή από παράλειψη δεν πρόσεξαν τη διπλοψηφία και δεν ευθύνεται αυτός που διαπράττει το έγκλημα της διπλοψηφίας; Στη χειρότερη περίπτωση έχουν την ίδια ευθύνη. Εμπαίζει ο Τριανταφυλλόπουλος τον μισό πληθυσμό της χώρας; Παίζει με τη Δημοκρατία για χάρη της τηλεθέασης;
Μάλλον ετοιμάζεται και για τις εθνικές εκλογές να οργανώσει νέα επιχείρηση και να διαλύσει το σύμπαν. Τριανταφυλλόπουλε, βγάλε και μερικές ψεύτικες ταυτότητες και ψεύτικα διαβατήρια να ψηφίσουν οι συνεργάτες σου όχι δυο αλλά δεκαδυό φορές για να μπορείς εσύ να κάνεις εκπομπές...
Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν ευκολόπιστοι άνθρωποι και διάφοροι που κυνηγάνε το γυαλί και πάνε να κάνουν το κοπάδι στις εκπομπές του. Κάααααααθονται τρομοκρατημένοι και μοιάζουν σαν ζαλισμένα κοτόπουλα, περιμένοντας πότε ο "δάσκαλος" θα τους δώσει το λόγο. Δεν ντρέπονται τόσοι καθηγητάδες, δημοσιογράφοι, βουλευτές και υπουργοί ακόμη που υφίστανται αυτό τον εξευτελισμό της ζούγκλας; Έχει την εντύπωση κανείς ότι κάθονται σαν βρεγμένες γάτες. Έχουν μήπως λερωμένη τη φωλιά τους και φοβούνται; Τι φοβούνται; Έλα ντε!
Αν είναι μάγκας, ο Τριανταφυλλόπουλος, ας κάνει εκπομπή μόνος του, με τα "ντοκουμέντα" του, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τις κρυφές κάμερες και χωρίς τις ζαλισμένες κότες τριγύρω του. Έχει τα κότσια, χωρίς φιλοθεάμον κοινό στο στούντιο; Και να μας πει πόσο πληρώνει τους συνεργάτες του σε σχέση με τη δική του αμοιβή. [Σιγά μη... μας πει]
Να σας θυμίσω τι έλεγε η μακαρίτισσα η Μαλβίνα: "Όξω π....η από την παράγκα"! Άντε γιατί πολύ μας τα ζάλισε... Κι επειδή ξέρει ιταλικά, ας απολαύσει και το τραγουδάκι με τον Giorgio Gaber! Kι αν δεν καταλαβαίνει καλά τους στίχους, τους παραθέτω για να τους χωνέψει καλύτερα:

Tutti noi ce la prendiamo con la storia
ma io dico che la colpa è nostra
è evidente che la gente è poco seria
quando parla di sinistra o destra.

Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…

Fare il bagno nella vasca è di destra
far la doccia invece è di sinistra
un pacchetto di Marlboro è di destra
di contrabbando è di sinistra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
Una bella minestrina è di destra
il minestrone è sempre di sinistra
tutti i films che fanno oggi son di destra
se annoiano son di sinistra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
Le scarpette da ginnastica o da tennis
hanno ancora un gusto un po’ di destra
ma portarle tutte sporche e un po’ slacciate
è da scemi più che di sinistra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…

I blue-jeans che sono un segno di sinistra
con la giacca vanno verso destra
il concerto nello stadio è di sinistra
i prezzi sono un po’ di destra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
I collant son quasi sempre di sinistra
il reggicalze è più che mai di destra
la pisciata in compagnia è di sinistra
il cesso è sempre in fondo a destra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
La piscina bella azzurra e trasparente
è evidente che sia un po’ di destra
mentre i fiumi, tutti i laghi e anche il mare
son di merda più che sinistra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…

L’ideologia, l’ideologia
malgrado tutto credo ancora che ci sia
è la passione, l’ossessione
della tua diversità
che al momento dove è andata non si sa
dove non si sa, dove non si sa.

Io direi che il culatello è di destra
la mortadella è di sinistra
se la cioccolata svizzera è di destra
la Nutella è ancora di sinistra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
Il pensiero liberale è di destra
ora è buono anche per la sinistra
non si sa se la fortuna sia di destra
la sfiga è sempre di sinistra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
Il saluto vigoroso a pugno chiuso
è un antico gesto di sinistra
quello un po’ degli anni ‘20, un po’ romano
è da stronzi oltre che di destra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…

L’ideologia, l’ideologia
malgrado tutto credo ancora che ci sia
è il continuare ad affermare
un pensiero e il suo perché
con la scusa di un contrasto che non c’è
se c’è chissà dov’è, se c’é chissà dov’é.

Tutto il vecchio moralismo è di sinistra
la mancanza di morale è a destra
anche il Papa ultimamente
è un po’ a sinistra
è il demonio che ora è andato a destra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
La risposta delle masse è di sinistra
con un lieve cedimento a destra
son sicuro che il bastardo è di sinistra
il figlio di puttana è a destra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
Una donna emancipata è di sinistra
riservata è già un po’ più di destra
ma un figone resta sempre un’attrazione
che va bene per sinistra e destra.
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…

Tutti noi ce la prendiamo con la storia
ma io dico che la colpa è nostra
è evidente che la gente è poco seria
quando parla di sinistra o destra.

Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…
Ma cos’è la destra cos’è la sinistra…

Destra-sinistra
Destra-sinistra
Destra-sinistra
Destra-sinistra
Destra-sinistra
Basta!


5 comments:

Anonymous said...

Με βρίσκει απολυτα σύμφωνο. Τέτοιους τύπους, σαν και τη δίδυμη αδερφούλα του, τον γίγαντα Λαζόπουλο, θα τους τραβήξει το καζανάκι του απλου πολίτη. Κάνανε κώλο και χέσανε τον κόσμο όλο. Ήθελα να ήξέρα γιατί δεν αφήνουν το ΠΑΣΟΚ στην ησυχία του. Δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα.

Liondas said...

Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε ό,τι έκανε με τους συνεργάτες του που διπλοψήφισαν, για να προκαλέσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είδε τελικά ότι κανείς δεν τσίμπησε! Κάτι άλλο θα σκαρφιστεί πάλι. Μέχρι πότε όμως τα παιδία... θα παίζει;
Όσο για τον Λαζόπουλο, σύντομα θα γράψω ένα άλλο κείμενο γιατί είναι θρασύς. Να σκεφτείς, μιλούσε προχτές και υποτίθεται ότι μέσω της "σάτιρας" (ο Θεός να την κάνει σάτιρα) αναφερόταν στα ναρκωτικά! Ποιος, αυτός που βρέθηκε τότε στο γιωτ του... (πώς τον έλεγαν εκείνον τον γιατρό που είχε κλινική κάπου στη Γλυφάδα;), ο οποίος και συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών!!!!
Αλλά, και στη δική του περίπτωση, του Λαζόπουλου, πάνε διάφοροι αχαρακτήριστοι, κάθονται με τις ώρες, χασκογελάνε και τον χειροκροτάνε. Έλεος, ρε.

Κωνσταντίνος Μπάστας said...

Από Μπάστα Κων/νο
Πρ. Μέλος της Εκτελεστικής
Γραμματείας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η πολιτική νίκησε! Είναι η ώρα των αλλαγών....

Η επανεκλογή του σ. Προέδρου Γ.Παπανδρέου στις συνθήκες που διεξήχθει συνιστά μια μεγαλειώδη νίκη της πολιτικής , μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη του λαού.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της επόμενης μέρας βρίσκει το Κίνημα δυνατό με αυξημένη κοινωνική δυναμική , με τον πρόεδρο του ισχυρό και δικαιωμένο με ξεκάθαρη εντολή να δρομολογήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει όλη αυτή την περίοδο.
Το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα σαφώς και δεν είναι (όπως τα γνωστά κέντρα ήδη προσπαθούν να μας στρέψουν την προσοχή) ποιος θα είναι ο ρόλος που θα δοθεί στους «ηττημένους» , ποια θα είναι η εξέλιξη όσων «μεγαλοστελεχών» τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας σου , ή πως θα συνυπάρξουν μέσα στο Κίνημα τα στελέχη που αντιπαρατέθηκαν κ.λ.π.
Αυτού του τύπου τα ψευτοζητήματα δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό , αλλά μόνο αυτούς που αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και σίγουρα αυτούς που έχουν επενδύσει σε αυτά τα στελέχη.
Όσοι αυτή τη στιγμή θέτουν ζητήματα προσώπων και ρόλων θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εγκλωβίσουν σε συνθήκες εσωστρέφειας και μιζέριας για να ψαλιδίσουν την νέα δυναμική που αποκτά το Κίνημα μας μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία και την μεγάλη νίκη.
Η νέα εντολή που ζήτησε και πήρε ο σ. Πρόεδρος δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι τόσο ξεκάθαρη, είναι τόσο ηχηρή που δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν.
Το μοναδικό ρεύμα που συγκροτήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυτό της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού προοδευτικού λαού (ανεξάρτητα από την επιλογή στο θέμα της ηγεσίας), που απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή όλων των συντηρητικών οπισθοδρομικών και καθεστωτικών αντιλήψεων και δυνάμεων (όπου κι αν βρίσκονται) και την απελευθέρωση του πολιτικού μας συστήματος.
Αυτή η μεγαλειώδης νίκη της πολιτικής σε μια κρίσιμη στιγμή που όλα έμοιαζαν να καθορίζονται από την βούληση ποικιλώνυμων συμφερόντων ας αποτελέσει αφετηρία για την αναγέννηση του πολιτικού μας συστήματος , με πρωταγωνιστή το Κίνημα μας, ώστε να υπηρετεί και πάλι τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Anonymous said...

ΒενιζελοΖωνιανά
Νοέμβριος 2007 - Το σκάνδαλο της «αξιοποίησης» του σπηλαίου Ζωνιανών.
Ζωνιανά, η άλλη διάσταση
Το 1995 ειδικοί επιστήμονες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, αποστέλλονται να προβούν σε αυτοψία του σπηλαίου Σφεντόνης Ζωνιανών, με σκοπό να συντάξουν μελέτη για την αξιοποίησή του. Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, αφού πραγματοποίησαν τοπογραφικά σχέδια κάτοψης και διατομών, γεωλογικές μελέτες, χάραξη τουριστικών διαδρομών, και ότι άλλο χρειαζόταν από σπηλαιολογικής απόψεως, κατάρτισαν πολυσέλιδη βιβλιοδετημένη μελέτη (1501/6-9-1995), που υποβλήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση. Εκεί η μελέτη απορρίφθηκε ως μη πληρούσα τις προϋποθέσεις... Το γεγονός σχολιάστηκε καυστικότατα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να εξεταστεί παρόμοια μελέτη από το ΚΑΣ, μια και δεν εκλήθησαν οι σπηλαιολόγοι να αναπτύξουν τη γνώμη τους, τη στιγμή μάλιστα που κανένα μέλος εκείνου του Συμβουλίου δεν είχε τα ανάλογα προσόντα ή εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο. Αναπτύχθηκε έτσι μια καχυποψία που κατέληξε σε εκτεταμένη αδιαφορία, όσον αφορά παρόμοιους χειρισμούς εκ μέρους των ανωτέρων κλιμακίων του ΥΠ.ΠΟ., σαν μια ακόμα, νομικά τουλάχιστον, άστοχη ενέργεια του ΥΠ.ΠΟ. (σχετ. βλ. και Απρίλιος - 2007).
Παραδόξως όμως, η ίδια μελέτη, λίγες βδομάδες αργότερα (1764/ 17-10-1995), με διαφορετικό εξώφυλλο (ενός ιδιωτικού γραφείου τεχνικών μελετών), ξαναμπήκε στο ΚΑΣ και αυτή τη φορά εγκρίθηκε ομόφωνα... Σημειώνεται ότι η «νέα» μελέτη δεν εισάχθηκε στο εν λόγω Συμβούλιο υπηρεσιακά, προφανώς για να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα. Όμως, «έσπασε ο διάολος το πόδι του», το γεγονός μαθεύτηκε, καταγγέλθηκε αρμοδίως, αλλά μόνο μετά διετία διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση με την ΥΠΠΟ/ΔΙΟΙΚ/Α5/ ΠΜΥ/Ε 14ΠΜΥ/Ε 140/ 27-2-1997 υπουργική (δυστυχώς μόνο για τα μάτια του κόσμου) απόφαση.
Την ανάκριση ανέλαβε ο Διευθυντής του ΥΠΠΟ κ. Α. Κεραμύδας. Πλήθος επιστημόνων κλήθηκαν να καταθέσουν, οι οποίοι επειδή τόλμησαν να πουν την αλήθεια, λοιδορήθηκαν στο έπακρο από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Τελικά το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. ήταν καταπέλτης για όσους μεθόδευσαν την απάτη, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση, όπως και εκείνη του σπηλαίου Αλιστράτης, κουκουλώθηκε δεόντως: «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Όχι μόνο αυτό, αλλά οι «αρμόδιοι» πήραν και προαγωγή!
Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, σε αμφότερες τις ανωτέρω υποθέσεις διατελεί η κ. Βιβή Βασιλοπούλου. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. («εξ οφίτσιο» - βάσει αξιώματος - θέση), από κοντά και πάλι ο τ. Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων κ. Γιάννης Τζεδάκις, ο οποίος δεν προσήλθε ούτε καν να καταθέσει στην Ε.Δ.Ε., αδιαφορώντας για κάθε νόμιμη διαδικασία. Εν συνεχεία η κ. Βασιλοπούλου προάγεται σε προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, ενώ λίγο αργότερα σε Διευθύντρια της Εφορείας Ανατολικής Αττικής. Εκεί, ως γνωστό, στο κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, υπό εντονότατη διεθνή κατακραυγή, συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία των ελληνικών αρχαιοτήτων. Το κωπηλατοδρόμιο κατασκευάστηκε δήθεν για τις «ανάγκες» των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε, μεταξύ άλλων, η σημαντικότατη εναλλακτική πρόταση της Τ.Α. Ιωαννίνων να διοργανωθούν οι αγώνες στην τέλεια από κάθε άποψη, και πανέμορφη λίμνη της Ηπείρου, αλλά εκεί τα αντίστοιχα έξοδα δεν θα ανέρχονταν ούτε στο 1/100000... Στο σημείο αυτό αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις (Ζωνιανών, Αλιστράτης, Μαραθώνα) «συμπτωματικά» Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μετά την ανάληψη της πολιτικής εξουσίας από τη Ν. Δημοκρατία, η κ. Βασιλοπούλου πήρε ακόμα μία προαγωγή. Κατέλαβε το ανώτατο για αρχαιολόγο αξίωμα, εκείνο του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων. Δεν είναι σκοπός του παρόντος η εξέταση του υπαρκτού ή ανύπαρκτου αρχαιολογικού της έργου. Τα αμείλικτα όμως ερωτήματα, που προβάλλονται προς κάθε κατεύθυνση, είναι:
Τίνος έργου επιβράβευση αποτελεί η ανάρρηση σε επιτελικές θέσεις, τέτοιων δημόσιων λειτουργών; Πώς είναι δυνατόν τα αντίστοιχα υπηρεσιακά συμβούλια να μην πρόσεξαν καμμία ανομία; Μήπως πάλι οι σχετικοί υπηρεσιακοί φάκελοι, ουδέποτε έφτασαν ενώπιον των μελών τους και καταχωνιάστηκαν μακρυά από την «κοινή θέα»; Υπήρξαν ευκαιρίες που πολιτικοί παράγοντες όλων των κομμάτων ενημερώθηκαν για την αντίστοιχη κατάσταση. Γιατί άφησαν τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ; Άραγε υπάρχουν στοιχεία από τα οποία κάποιοι φοβούνται μήπως αποκαλυφθούν και άλλα σκάνδαλα; Υπάρχει το ενδεχόμενο να προτιμώνται για τις ανώτατες κρατικές θέσεις «λειτουργοί» που δεν λένε ποτέ όχι, να είναι δηλαδή αυτό το υπέρτατο προσόν τους;

Δίπλα στις τόσες και απανωτές παρανομίες στα Ζωνιανά, άλλη μια κραυγαλέα υπόθεση. Αυτή τη φορά όχι από κάποιους μικρής μόρφωσης κατοίκους του Ψηλορείτη, αλλά το χειρότερο από ύψιστους ταγούς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για πολλοστή φορά επισημαίνεται ότι το ανυπέρβλητο και πρωτοποριακό έργο της επιστημονικής αξιοποίησης του σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής, από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο μόνο 23 εκ. δραχμές. Από το ποσό αυτό, προφανώς ούτε «μίζες» περίσσεψαν να μοιραστούν, αλλά ούτε και σκορπίστηκαν για άχρηστους σκοπούς, όπως π.χ. με την κατασκευή ενός δήθεν «τουριστικού μονοπατιού» στο βουνό Κάλαυρος (το 2006) ή ενός «διαμορφωμένου χώρου στάθμευσης» του Δήμου Τρίγλιας Χαλκιδικής, ύψους 180.000 και 900.000 ευρώ αντίστοιχα, πάντα υπό την «υψηλή» έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού... Περιττό επίσης να αναφερθεί το γιατί και το πόσο δοκιμάζεται η παραπέρα προβολή της υπέρτατης επιστημονικής αξίας του σπηλαίου Πετραλώνων, όχι μόνο από την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά και τον απηνή πόλεμο εκ μέρους των «κρατικών» εμπλεκόμενων παραγόντων, εναντίον της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/07%20b/071101/Zoniana.htm

Τσούγδω said...

rΌπως είχαν ανακοινώσει από το ΠΑΣΟΚ, θα κινηθούν δικαστικώς αν ανακαλύψουν διπλοψηφία... Περιμένουμε εναγωνίως την παραπομπή των συνεργατών του ζούγκλα...
Όπως είχε δηλώσει άλλωστε θα ψήφιζε Βενιζέλο,ο αγαπητός αντικειμενικός Μάκης... Είδε ότι δεν του βγήκε οπότε είπε ας τα κάνω όλα μπάχαλο...
Ντροπή του, πήγε να εκμεταλλευτεί μία πρωτόγνωρη διαδικασία που ήταν φυσικό να έχει ελλείψεις, αυτό είναι δημοσιογραφία;
Όσο για τον κύριο 60%, φρόντισε να αναφέρει πρώτο πρώτο ότι ο Κάτμαν ψήφισε Παπανδρέου, ξέχασε όμως να μας πει ότι σε όλες τις προεκλογικές του Καραμανλή ήταν ο Κολλημένος μπροστά μπροστά...
Όμως τώρα που άνοιξε Μανιάτικο με τον Καρβέλα, θα βγουν πολλά στη φόρα,όπως πχ ότι είχε καλέσει τα "αστέρια" της Αννίτας κι εκείνη δε ους επέτρεψε να πάνε...