Wednesday 26 March 2008

Ο Α.Σ.Δ.Α. ΦΥΤΕΥΕΙ 3.500 ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΟΙΚΙΛΟ

Πρόγραμμα εκτεταμένης δενδροφύτευσης από 1-18 Απριλίου

Πρόγραμμα εκτεταμένης δενδροφύτευσης στο Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με την Νομαρχία Αθηνών, το Δασαρχείο Αιγάλεω, τους Δήμους και τα Σχολεία της Δυτικής Αθήνας από την 1 έως και τις 18 Απριλίου 2008.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Α.Σ.Δ.Α. για την οικολογική ανασυγκρότηση του Όρους Αιγάλεω-Ποικίλου, συνεχίζει και φέτος τη συστηματική αναδάσωσή του φυτεύοντας 3500 δένδρα. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών, το Δασαρχείο Αιγάλεω, τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Ζεφυρίου, Καματερού, Ιλίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου όπως επίσης και με τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και τους Περιβαλλοντικούς Συλλόγους της περιοχής.

Όπως τονίζει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος: «Το όρος Αιγάλεω – Ποικίλο αλλάζει. Από αφιλόξενο βουνό μετατρέπεται, μέρα με τη μέρα, με την προσπάθεια του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας σε έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου, αναψυχής και κοινωνικών εξυπηρετήσεων. Στους στόχους αυτής της φιλόδοξης πρωτοβουλίας του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας συμπεριλαμβάνονται η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νεολαίας για την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού και η οικολογική ανασυγκρότηση και ανάπλαση του βουνού».

No comments: