Friday 7 March 2008

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από την κρίση»!

ΕΔΩΣΕ μια συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ο Γ. Παπανδρέου για να ξεδιαλύνει ορισμένα πράγματα που ταλαιπωρούν το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα να απαλύνει κάπως την ατμόσφαιρα, μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά και να καθορίσει το πλαίσιο της διεξαγωγής του επικείμενου Συνεδρίου του κόμματός του.

Άσκησε την κριτική του στην κυβέρνηση κυρίως για το Ασφαλιστικό. Επίσης τόνισε πως η ενότητα του κόμματος είναι πολιτική και δεν έχει να κάνει με τη διανομή θέσεων.«Δεν ψάχνουμε για συνταγές, ψάχνουμε για πολιτικές. Ο στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε νέες πολιτικές, αλλά και να αναδείξουμε τους δυναμικούς νέους, οι οποίοι υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Παπανδρέου. Χαρακτήρισε το 8ο Συνέδριο του Κινήματος «νέα αρχή μετά από μια επίπονη εσωτερική κρίση που δημιούργησε ρωγμές και πληγές» και υπογράμμισε ότι, «το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από την κρίση» με στόχο να διαμορφώσει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
Υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν ήταν εναντίον των συνεργασιών», αλλά πρέπε να υπάρξει πρώτο κόμμα, για να μιλάμε για συνεργασίες με προοδευτική κατεύθυνση. Άσκησε κριτική στο σύνολο των κυβερνητικών επιλογών και κατέστησε σαφές ότι, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα καταργηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στην αυτονομία του πολιτικού συστήματος, υπογράμμισε ότι, «θέλει τα κόμματα να είναι ελεύθερα να εκφράζουν τον λαό και αυτό δεν έχει σχέση με πρόσωπα και συγκεκριμένες εκδοτικές εταιρείες», αλλά αφορά ένα κατεστημένο, το οποίο αντιλαμβάνεται την πολιτική μέσα από την χειραγώγηση.

περισσότερα [στο site του ΠΑΣΟΚ]»

No comments: