Wednesday 28 May 2008

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΡΦΙΡΙΚΟΥΣ!

Με τη φράση «η κοινή κάθοδος ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα σήμαινε την κάθοδο στον Αδη για τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Αλέκος Αλαβάνος έβαλε ένα τέλος στα σενάρια περί συνεργασίας των δύο κομμάτων...

Εγώ, λέω, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Να τελειώνουμε κάποτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή Συνασπισμό ή δεν ξέρω κι εγώ πώς αλλιώς λέγονται αυτοί οι "αριστεροί" του σαλονιού. Είχα αρχίσει να νιώθω πολύ άσχημα τελευταία με την επιμονή του ΠΑΣΟΚ (βλέπε Σκανδαλίδης, Πάγκαλος και Παπανδρέου και κάποιοι άλλοι) να επιζητεί τη συνεργασία ή την κοινή κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές. Για ποιο λόγο να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τον Τσίπρα από τη στιγμή που ο νεαρός δια των λόγων του και από την ημέρα της εκλογής του, απαξιώνει και το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου;

Ρε σεις, το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει αγώνες κι ο Τσίπρας απλώς έκανε ως μαθητής ασκήσεις "πολιτικής" γυμναστικής. Πιστεύει ότι είναι ο "Μεσσίας" της αριστεράς. Ας το πιστεύει. Ο Αλαβάνος απλώς είναι κολλημένος στον αντι-Πασοκισμό και τον αντι-παπανδρεϊσμό του. Έξυπνος άνθρωπος, αλλά δεν έχει αντιληφθεί ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει πότε ο Συνασπισμός θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και... κυβέρνηση! Εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!
Καλό είναι, λοιπόν, μετά την άρνησή του, το ΠΑΣΟΚ να δει ψυχραιμότερα αυτή τη σχέση και να πάρει μια απόφαση που θα ικανοποιεί και το κοινό αίσθημα αλλά και θα βασίζεται στη λογική, η οποία λέει ότι δεν μπορεί συνεχώς να μας κουμαντάρει μια μειοψηφία που έχει την εντύπωση ότι κρατάει τον Πάπα από... τα γένια!
Να πω και το άλλο. Όταν λένε στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, τι εννοούν; Είμαι πεπεισμένος ότι κανείς ποτέ δεν ξεκαθάρισε το νόημα αυτού του εγχειρήματος. Τι δηλαδή, να συζητάμε απλώς για να συζητάμε. Αυτός ο λεκτικός ακτιβισμός τέλειωσε. Είναι η εποχή των πράξεων. Μόνο το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει τις προϋποθέσεις να αναλάβει τα ηνία. Με όλα τα λάθη που έχει κάνει. Στην πορεία θα κάνει σωστές κινήσεις. Άλλωστε έχει κάνει έργο και ο λαός το γνωρίζει. Αλλά, μακριά από αυτούς τους μαραγκιασμένους παραδοσιακούς "αριστερούς" που για την εξουσία κάποτε συνεργάστηκαν και με το διάβολο. Δεν ξεχνάμε το βρόμικο '89, δεν ξεχνάμε ότι κάποτε θέλησαν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και να κλείσουν στη φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν ξεχνάμε ότι μας έλεγαν "κλέφτες" όλους εμάς τους Πασόκους... Μακριά!
Βέβαια, δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ όταν στα ηγετικά κλιμάκια κυκλοφορούν διάφοροι περίεργοι μπασιμπουζούκοι που δεν γνωρίζουν την ιστορία του Κινήματος και έτσι ανιστόρητοι πιστεύουν ότι θα το οδηγήσουν στη νίκη! Αυτό είναι ένα από τα τραγικά λάθη του Παπανδρέου που δεν έχει καταφέρει από τη μια πλευρά να κάνει σωστές επιλογές και από την άλλη να διώξει διάφορους φιρφιρίκους που κοντεύουν (αν ήδη δεν το έχουν κάνει) να πνίξουν την κομματική οργάνωση, που έχουν διώξει σοβαρούς ανθρώπους από τις τάξεις του και έχουν τις αυταπάτες των... δημοσίων υπαλλήλων! Ο γραμματέας του Κινήματος θα έπρεπε να πετάει κυριολεκτικά. Ο "πορτ παρόλ" θα έπρεπε να είναι τσακάλι και να μη δέχεται μύγα στο σπαθί του, ο διευθυντής επικοινωνίας θα έπρεπε να πιάνει πουλιά στον αέρα, να αλωνίζει το δημοσιογραφικό χώρο και να μην του ξεφεύγει τίποτε... Ψύλους στ' άχυρα ζητάω. Γιώργο, κάνε κάτι γιατί δεν μας βλέπω καλά.


1 comment:

theodore said...

Ολα καλά,αλλά να ζητά από τον...Γιώργο να κάνει κάτι,είναι σαν να ζητάς από τον ήλιο να βγεί από την δύση.
Του ΓΑΠ του είπαν να τ'αλλάξει όλα κάποτε και η μόνη αλλαγή που έκανε,ήταν η αλλαγή...γραφείων.
Α ξέχασα είπε και στα στελέχη να μην φοράνε γραβάτες για να μοιάζουν του ΑΛαβάνου και του Τσίπρα.
Η απόλυτη...αφασία.