Monday 6 April 2009

Πρόταση... ελεύθερης συμβίωσης στο ΠΑΣΟΚ από τον Αλέκο Αλαβάνο

  • Τελικά αυτοί οι μάγκες του Συνασπισμού είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Τη μια απαξιώνουν τον Γιώργο Παπανδρέου, και την άλλη του χαμογελάνε! Η κατάσταση τους τελευταίους μήνες είναι ευνοϊκή για το ΠΑΣΟΚ, αλλά δυσοίωνη για τον Συνασπισμό. Κι επειδή αυτοί εκεί του Συνασπισμού βλέπουν ότι θα τους πάρουν με τις ντομάτες, είπανε ν' αλλάξουν τροπάριο. Οπότε θεώρησαν ότι είναι προτιμότερη μια κάποια προσέγγιση. Έτσι Με μια πρόταση πέντε σημείων, στα οποία ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός θα μπορούσαν να αναπτύξουν κοινή δράση, επανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος στο προσκήνιο τα σενάρια προσέγγισης των δύο κομμάτων.

  • Η ευκαιρία δημιουργήθηκε [προφανώς από κοινού] στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Νίκου Κοτζιά "Πολιτικό Σύστημα και Ταυτότητα", όπου μίλησε ο Αλαβάνος και απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν επίσης παρών, ζήτησε τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο, θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία, με σκοπό την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, την απεμπλοκή από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, την επιβολή νέων όρων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την επανεξέταση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την ανάληψη πρωτοβουλίας, ώστε να να μην υποστηριχθεί η επανεκλογή του Ζοζέ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μιλώντας ο Παπανδρέου ανέφερε ότι διαπιστώνει διάθεση ουσιαστικότερης προσέγγισης των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.
Ο τίτλος είναι της "Ελευθεροτυπίας" που έχει παράδοση στην ευστοχία...

No comments: