Saturday 18 July 2009

Οι Τούρκοι "παίζουν" με τα νεύρα μας κι ο Καραμανλής... κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!

  • Η Αγκυρα ανοίγει πλέον ολόκληρη τη «βεντάλια» των διεκδικήσεων και επιδιώξεών της, διαμορφώνοντας ένα άκρως ανησυχητικό περιβάλλον στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη-Κούβελου-Μητσοτάκη τι κάνει; Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής τι να λέει άραγε στον Τούρκο [τούρκαρο...] πρωθυπουργό Ερντογάν; Ξέρει ο άνθρωπος τι του γίνεται ή ο Τούρκος τον δουλεύει ψιλό γαζί; Μάλλον τον δουλεύει κανονικότατα. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η τουρκική συμπεριφορά που έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια των σχέσεων καλής γειτονίας και με την αλληλουχία υπερπτήσεων αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, δείχνει ότι δεν λογαριάζει τους λεονταρισμούς του Κωστάκη.
  • Τα τελευταία νέα όμως θα πρέπει να μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει η κρατική της εταιρεία πετρελαίου σε έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε τέσσερις περιοχές εκτός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας ανοιχτά της Αττάλειας και των Μούγλων, βορειοανατολικώς της Κύπρου. Σε αυτές, όμως, περιλαμβάνεται και η περιοχή κοντά στο Καστελλόριζο, όπου τον περασμένο Νοέμβριο επιχειρήθηκαν έρευνες με νορβηγικό σκάφος. Η Ελλάδα αντέδρασε με διαμαρτυρία που επέδωσε ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα. Και τώρα, μετά τη διαμαρτυρία μας, οι Τούρκοι θα το βάλουν στα πόδια και θα ματαιώσουν τα σχέδιά τους!!!
  • Ξύπνα κύριε Κώστα! Στείλε και τη Ντόρα στο σπιτάκι της και βάλε κανέναν ξύπνιο στο υπουργείο Εξωτερικών που να τολ λέει η περδικούλα του... Μα, θα μου πει κανείς, ζητάς καλλιγραφία από της μυλωνούς τον κώλο; Ο "πάγκος" της Νέας Δημοκρατίας αυτούς έχει! Αυτούς έχει και πάνε την Ελλάδα για... φούντο!

No comments: