Sunday 21 March 2010

Γιώργος Παπανδρέου: Θα πετύχουμε!

Ο Πρωθυπουργός μίλησε σήμερα στην σύνοδο του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στέλνοντας μήνυμα σε όσους καλοθελητές "καθημερινά διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα μας, με προφανείς σκοπιμότητες".

"Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα έχει και ισχυρή και αποφασισμένη Κυβέρνηση, που κάνει αυτό που χρειάζεται, και έχει και ένα λαό θαρραλέο."

Παρακολούθησε ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού

Δεν μένουμε, όμως, εκεί. Εργαζόμαστε σκληρά και πετυχαίνουμε μέρα με την μέρα να φτιάξουμε "μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της γερά, έχει αποκτήσει ξανά την αξιοπιστία της, παράγει περισσότερα απ' όσα καταναλώνει και, κυρίως, έχει επιστρέψει στις αξίες που η ίδια κάποτε γέννησε: στο μέτρο, στη λογική, στη δικαιοσύνη, στην ανθρωπιά".

Προχωράμε μπροστά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το δικαιότερο στην ιστορία της χώρας, όπου όλοι οι Έλληνες θα φορολογούνται το ίδιο, ανάλογα με το πραγματικό τους εισόδημα. "Φορολογούμε πηγές πλούτου, που μέχρι σήμερα βρίσκονταν στο απυρόβλητο, σε ένα ιδιότυπο καθεστώς προστασίας. Από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, μέχρι τα μερίσματα από τις μετοχές, και από τις offshore επιχειρήσεις, μέχρι την εκκλησιαστική περιουσία."

"Προωθούμε πολιτικές για την πράσινη ανάπτυξη και την καινοτομία, με νομοσχέδια ήδη έτοιμα, για τις εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που θα φέρουν και διεθνείς επενδύσεις στη χώρα μας." Προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας όπου "ο έντιμος επιχειρηματίας μπορεί να διαπρέψει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας".

Συνεχίζουμε με την "επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους, ώστε να δώσουμε ώθηση, κίνητρα για θέσεις εργασίας, για δουλειές. Να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα της ανεργίας που, σήμερα, μας απειλεί περισσότερο και ειδικότερα τους νέους."

Το ιστορικό μας χρέος είναι πρώτα να διασώσουμε την ίδια μας τη χώρα και την οικονομία μας και σε αυτό τον αγώνα σε θέλουμε συμμέτοχο. "Και είναι βέβαιο ότι οι κόποι μας θα πιάσουν τόπο. Θα γυρίσουμε σελίδα και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για κάθε Έλληνα πολίτη, για κάθε Ελληνική οικογένεια."

Θα πετύχουμε!

No comments: