Wednesday 2 February 2011

ΕΜΥ: Χιόνια και καταιγίδες

 
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα, σύμφωνα με την Εθνική Μεταιωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ξεκινώντας από την Πελοπόννησο, όπου θα προβλέπονται καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα ενταθούν με βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά.

Χιόνι θα πέσει στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.

Την Παρασκευή, αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα δυτικά και βόρεια και το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη δυτική Μακεδονία.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής στερεάς.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην αρχή της ημέρας, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

No comments: