Tuesday 22 February 2011

Κακοκαιρία και σήμερα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ τα φαινόμενα στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς, βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ για τη Θεσσαλονίκη, όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ από το βράδυ θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού στα νοτιοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά ασθενείς που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

No comments: