Thursday 24 February 2011

Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Μετεορολογική Υπηρεσία
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα από σήμερα μέχρι και αύριο Παρασκευή. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά. Το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες πρόσκαιρα την Κρήτη (κυρίως νότια), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.
Το βράδυ της Πέμπτης (24-02-11) ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά. Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.
Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (25/2/2011) θα εκδηλώνονται ισχυρά φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και εκεί.

No comments: