Tuesday 15 May 2007

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" ΚΑΙ... ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ

Έλεος! Δυο κριτικοί μιας μεγάλης εφημερίδας, συνασπισμένοι δημιούργησαν το δικό τους μπλογκ. Και θα μου πείτε: Και ποιο είναι το πρόβλημα, αφού ελευθερία έχουμε, ελευθερία περισσότερη (δηλαδή, ασυδοσία) υπάρχει στο διαδίκτυο, και τι σε κόφτει εσένα κ.λπ. κ.λπ. Σαφώς και δεν μου πέφτει λόγος, αλλά να σας πω, γι' αυτό γράφω κι εγώ για να μπορώ να λέω ό,τι θέλω, μιας και δεν έχω άλλο μέσο!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: δεν τους έφτανε η "Ελευθεροτυπία", δεν τους έφτανε η τηλεόραση, και θεώρησαν ότι πρέπει να κατακτήσουν και την "μπλογκόσφαιρα". Μιλάω για την Κατερίνα Σχινά και τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου που αποφάσισαν να μην αφήσουν ανέγγιχτο κι αυτό ο χώρο. Κατακτήσεις παντού! Αλλά, αφού είναι ελεύθεροι κι αυτοί, γιατί οχυρώθηκαν πίσω από την "ασφάλεια" που τους παρέχει ο τίτλος; ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"!!! Φοβήθηκαν ότι δεν θα έχουν κοινό; Βέβαια, τώρα απολαμβάνουν τα "χαίρε" και τις ιαχές των χειροκροτητών και τους λιβανωτούς των διαφόρων οπαδών...
Είναι εύκολο να προσδώσεις "νομιμότητα" στο όποιο εγχείρημά σου. ΟΜΩΣ, εδώ πρόκειται για κεφαλοκλείδωμα. Γράφει η Κ. Σχινά ότι περιμένουν "πολύ περισσότερα σχόλια, υποδείξεις, ενστάσεις" και καλούν "εσάς, τους αφανείς, αλλά πανταχού παρόντες αναγνώστες σε μια σταθερή, ισότιμη, σύστοιχη συμμετοχή. Έτσι, με εσάς και μέσα από σας, θα καταφέρει η «Βιβλιοθήκη» να δει πιο καθαρά το πρόσωπό της...". [Πάλι αναζητούν αναγνώστες; Για τα κριτικά τους σημειώματα; Μα ήδη θα το κατάλαβαν ότι η κριτική είναι πλέον ξεπερασμένη (δεν το λέω εγώ αυτό αλλά ο Baudrillard, κι εγώ το ασπάζομαι)].
Δηλαδή, τι είναι η "Βιβλιοθήκη"; Ακόμη δεν έχει καταφέρει "να δει πιο καθαρά το πρόσωπό της"; Και ποιος της φταίει γι' αυτό; Ίσως τώρα καταφέρει να δει το πρόσωπό της, αφού η μπλογκόσφαιρα παίζει πλέον το ρόλο του ψυχιατρικού αναλυτή.

1 comment:

Anonymous said...

ΜΠΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ anti-loustroi.blogspot.com

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΥΣΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ
Οι λουστροι το μονό που κάνουν είναι να δημιουργούν κακό στην Νεολαία ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Το blog loustroi.blogspot.com δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις και κακοήθειες για την Νεολαία ΠΑΣΟΚ.
Πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε πως αυτοί που έχουν το blog θέλουν να διαλύσουν την Νεολαία ΠΑΣΟΚ και όχι να την βοηθήσουν να ορθοποδήσει.
Αυτό που θέλουμε με αυτή μας την πρωτοβουλία είναι να δούμε και να δώσουμε στην Νεολαία ΠΑΣΟΚ αυτό που της λείπει και αυτό που χρειάζεται.
Θα σχολιάζουμε τα γεγονότα με καυστικότητα και με αλήθειες.
Το ΠΑΣΟΚ θέλει την νέα γενιά διπλά του, θέλει την νέα γενιά ενωμένη ,θέλει την νέα γενιά δυνατή
Όχι άλλοι λουστροι στην νεολαία.