Wednesday 16 May 2007

ΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ... ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟΣ!

Ο άνθρωπος είναι ανόητος. Λέει τέτοιες και τόσες σαχλαμάρες κάθε πρωί που σε κάνει να βγαίνεις από τα ρούχα σου. Ξέρατε ότι η κοινότητα του Κοσμά (της Κυνουρίας) είναι "το μπαλκόνι της Τρίπολης"; Το είπε ο Αυτιάς στην εκπομπή του, σήμερα το πρωί, 16/5, γύρω στις 7.30. Το είπε μια φορά και για να το εμπεδώσουμε το ξαναείπε. Θα πει κανείς ότι δεν είναι τραγικό. Δεν είναι αλλά αποτελεί μια απόδειξη της αμορφωσιάς των ανθρώπων που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθημερινή ενημέρωση του κόσμου. Αυτιά, ρώτησε να μάθεις πόσα χιλιόμετρα απέχει ο Κοσμάς από την Τρίπολη... Απορώ πώς οι Κοσμίτες δεν άρχισαν να σε λοιδωρούν, διότι ο Κοσμάς είναι το μπαλκόνι της Κυνουρίας και όχι της Τρίπολης!
Μετά είπαν για έναν αγρότη που είδε ένα φίδι μέσα στο σπίτι του, πήρε το ντουφέκι και πυροβόλησε. Το σκότωσε το φίδι αλλά τα σκάγια πήραν και τη γυναίκα του! Κι ο Αυτιάς με τον Βλάχο και τον Βερύκιο άρχισαν να χασκογελάνε. Και χαχαχα και χουχουχου... Πού είναι το αστείο; Ότι ο δυστυχής μες στην απελπισία του όταν αντιλήφθηκε το φίδι πήρε το ντουφέκι; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται περί ανοήτων...
Λαϊκιστή Αυτιά, φρόντισε να μάθεις λίγη γεωγραφία! Και να σέβεσαι τους τηλεθεατές. Γιατί όταν ακούς ότι οι τράπεζες πάνε να πάρουν τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορεί να ξεπληρώσει, να αναζητάς τα βαθύτερα αίτια. Μην το ρίχνετε στο χαβαλέ. Ο Καραμανλής προεκλογικά είχε πει ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί κι όμως... Αλλά ο Καραμανλής είχε εξαγγείλει μύρια όσα και τώρα κάνει την πάπια!

2 comments:

monahikoslikos said...

Ο Αυτιάς είναι για να ξεκινάει ευχάριστα το πρωϊνό μας. Αρκεί να έχουμε αναπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ όταν τον ακούμε να αποκαλύπτει όλα αυτά που αντιγράφει από τις εφημερίδες.
Όσο για το μπέρδεμα του Κοσμά με την Τρίπολη μικρό το κακό αν σκεφτείς ότι έχει μπερδέψει το περιστέρι με την καρακάξα.
Νά το το περιστεράκι που ήρθε να μας πει καλημέρα έλεγε ο Αυτιάς και ο φακός έδειχνε μια κατάμαυρη καρακάξα.
Καλημέρα σας που λέει κι ο Γιώργος.

Liondas said...

erimitis, καλημέρα σου! Γελάω ακόμη με το περιστέρι και την καρακάξα... Θα τα ξαναπούμε.
(Μάλλον...) καλημερούδια σας, που λέει κι ο Γιωργάκης (κατά τον Μητσικώστα).