Friday 25 May 2007

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ»


Πάνε και οι Μπιτλς - τους έφαγε ο έλληνας πρωθυπουργός!
Ο Καραμανλής, ενθουσιασμένος από την υποδοχή των ξενιτεμένων, απτόητος ανεκδοτολογεί: "Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και θα συνεχισθούν, γιατί τις επιβάλλει η νέα εποχή, τις αξιώνουν οι πολίτες, τις στηρίζει η κοινωνία και τις έχει ανάγκη ο τόπος" τονίζει σε μήνυμα που απέστειλε και διαβάστηκε στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Και συνεχίζει: "Η μεταρρύθμιση είναι διαρκής και εξελικτική διαδικασία..."
Ανέκδοτα λέει κι ο Αλογοσκούφης: "Εχουμε θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη και σταθερή πρόοδο της οικονομίας. Για μια πρόοδο που ανήκει σε όλες τις Ελληνίδες - σε όλους τους Ελληνες. Η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς τα εμπρός. Αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση". (Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια συνέλευση των μελών του ΣΕΒ).

Όλα καλά κι όλα ωραία! Δεν βλέπετε γύρω σας όλο τον κόσμο που χαίρεται και χαμογελά και χορεύει και τραγουδάει; Η Εφορία δεν ενοχλεί πλέον παρά μόνο σου λέει να κάνεις διακανονισμό και να πληρώνεις δόσεις μέχρι θανάτου, οι τράπεζες έχουν βάλει αηδονόλαλες κοπελιές που τηλεφωνούν στα σπίτια και (δεν απειλούν πως αν δεν πληρώσεις τη δόση θα σου βγάλουν το σπίτι σε πλειστηριασμό, αλλά...) ρωτάνε πώς πήγε η μέρα σου, αν κουράστηκες στο γραφείο ή στο εργοστάσιο, κι αν δεν έχεις δουλειά, σου λένε πως έχει ο Θεός! Κι αν κλείσεις τη βιοτεχνία σου, βρε παιδί μου θα νιώθεις καλύτερα, αφού πλέον οι ευθύνες θα έχουν πάει περίπατο κι έτσι δεν θα χρειάζεται να πληρώνεις ούτε μισθούς, ούτε ΙΚΑ, ούτε ηλεκτρικά... Και ίσως είναι μια ευκαιρία να ξανασκεφτείς το γυρισμό στο χωριό, όπου δεν θα πληρώνεις ενοίκιο και δεν θα χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε τρεις και μία στο σούπερ μάρκετ, αφού θα βάλεις στον κηπάκο σου ντομάτες, πατάτες, κολοκυθάκια, και άλλα ζαρζαβατικά, θα μαζεύεις χορταράκια σους αγρούς, θα ξαναφτιάξεις το τζάκι και θ' αρχίσεις να καις ξύλα - πάει πια το πετρέλαιο: πόσο είχε χθες, πόσο έχει σήμερα, πόσο θα πάει αύριο, και να έχεις ανοιχτά τα μάτια σου μη τυχόν και σε κοροϊδέψουν αυτοί με το βυτιοφόρο... Καταλαβαίνετε, δηλαδή, τι σημαίνουν οι μεταρρυθμίσεις του Καραμανλή και η οικονομική πρόοδος του Αλογοσκούφη!

No comments: