Sunday 6 July 2008

ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΣΗΜΙΤΗ

Ενας στους δύο ψηφοφόρους της Ν.Δ. είναι λίγο έως καθόλου ευχαριστημένος

Η αποπομπή Σημίτη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να βελτιώνει την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, το σκάνδαλο της Siemens, στο οποίο εμπλέκονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την αμαυρώνει. Αυτά προκύπτουν από πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του περιοδικού «FANTOMAS», που έγινε από την 1 έως τις 3 Ιουλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Την ίδια ώρα, ένας στους δύο ψηφοφόρους της Ν.Δ. είναι λίγο έως καθόλου ευχαριστημένος από την κυβερνητικά απόδοση. Σε ό,τι αφορά πιθανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού, αυτή φαίνεται να συγκεντρώνει την προτίμηση των ψηφοφόρων περισσότερο μετεκλογικά παρά προεκλογικά, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να δώσει κυβερνητικό σχήμα.

Ειδικότερα:

Το 26,7% του εκλογικού σώματος δηλώνει «λίγο ικανοποιημένο» και το 50,8% «καθόλου ικανοποιημένο» από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το 50,1% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. είναι και αυτό λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο.

Παράλληλα, το 60,7% δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο» από την αντιπολιτευτική δράση του ΠΑΣΟΚ και το 27,8% «λίγο ικανοποιημένο», με τα αντίστοιχα ποσοστά στους ψηφοφόρους του να είναι 74,1% και 45,6%.

Εξάλλου, υπέρ μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ τάσσεται το 68,7% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (22,8% κατά) και το 43% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (21% κατά), ενώ το εκλογικό σώμα συγκατατίθεται κατά 39,8% και αντιτίθεται κατά 42,9%.

Υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ τάσσεται το 54,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με το 35,6% να διαφωνεί, ενώ η αντίστοιχη μέτρηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΝ είναι ισορροπημένη (43% υπέρ, 43% κατά).

1 comment:

Anonymous said...

Αφού δεν βελτιώθηκε η εικόνα του ΠΑΣΟΚ, μήπως πρέπει να πάρουν πίσω τον Σημίτη και να βγάλουν έξω τον Γιώργο. Δοκιμές κάνουν, να δούμε τι βολεύει! Πάντως, όπως πάνε τα πράγματα, είτε με Γιώργο είτε με Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει και με μια κυβέρνηση, η οποία τσαλαβουτάει από σκάνδαλο σε σκάνδαλο και από τη μία ατυχία στην επόμενη. Φαντάσου να πήγαινε καλά η κυβέρνηση τί ποσοστά θα μάζευε ο Γιώργος!