Saturday 13 September 2008

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση

«Για να προχωρήσει η Ελλάδα σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο με ανταγωνιστικότητα και ευημερία έχει τρία βασικά εργαλεία: την παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία και τις επενδύσεις. Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει απαξιώσει και τα τρία αυτά εργαλεία. Εμείς δεσμευόμαστε να επενδύσουμε το 5% του ΑΕΠ στην παιδεία και το 7% του ΑΕΠ στην παιδεία και έρευνα, έτσι, ώστε να προχωρήσουμε σε αυτό το νέο αναπτυξιακό πρότυπο» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τα προεδρεία της ΔΕΘ και της HELEXPO, τα οποία τον ενημέρωσαν για την πορεία της ΔΕΘ. Ο κ. Παπανδρέου ρώτησε τους Α. Θωμόπουλο, πρόεδρο της HELEXPO Α.Ε. και Δ. Μπακατσέλο, πρόεδρο της ΔΕΘ Α.Ε. ποια πρέπει να είναι η ταυτότητα που πρέπει να αποκτήσει η ΔΕΘ, ώστε να ανταπεξέλθει στο διεθνή ανταγωνισμό και ποιες πρέπει να είναι οι δεσμεύσεις της πολιτείας.

Τόσο ο Μπακατσέλος, όσο και ο Θωμόπουλος είπαν ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με διεθνείς οργανωτές εκθέσεων, ώστε να υπάρξει διεθνοποίηση της ΔΕΘ, ενώ τόνισαν και την ανάγκη να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη μεγάλο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο, το οποίο να μπορεί να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του συνολικά περίπου πέντε χιλιάδες άτομα.

Ο Θωμόπουλος επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα να αποκτήσει η HELEXPO την «ιδιοκτησία των εμπορικών σημάτων που εκπροσωπεί», ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε διεθνείς συνεργασίες. Ο Μπακατσέλος τόνισε ότι σε περίπτωση μετεγκατάστασης της ΔΕΘ θα πρέπει να υπάρξει σύντομος διάλογος και σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των έργων να βρεθεί ένας τρόπος παραπλήσιος με την αντίστοιχη εκτέλεση έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τη μεριά του, ο Θωμόπουλος τόνισε ότι το συνεδριακό κέντρο θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης και της τουριστικής κίνησης στη Βόρειο Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ και τη HELEXPO, οι οποίοι δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους από το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο του 2009 η Θεσσαλονίκη «θα χάσει τους χώρους» γιατί θα αρχίσει η λειτουργία εκθεσιακού κέντρου στην περιοχή του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν και την ανησυχία τους για την πιθανότητα αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εκθέσεων. Σε περίπτωση μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, τόνισαν ότι αν γίνει αυτή, εκεί που θα πάει θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Τάχθηκαν και αυτοί υπέρ της σύμπραξης με μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και τόνισαν την αναγκαιότητα η ΔΕΘ να ασχολείται με την ακίνητη περιουσία των εκθέσεων και η HELEXPO με την οργάνωσή τους και να μην υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων.Καβάλα - Ομιλία Κ. Σκανδαλίδη σε εκδήλωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ

«Κανένας δεν είναι ευτυχής με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Η χώρα είναι ανοχύρωτη στις ευρύτερες εξελίξεις και ο κατήφορος που πήρε κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ανάκαμψή της», δήλωσε, στο μεταξύ, ο Κ. Σκανδαλίδης, σε εκδήλωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα.

No comments: