Monday 22 September 2008

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ο πρωθυπουργός έχει περιέλθει σε μία ιδιότυπη κατάσταση ομηρείας και τίποτα δεν δείχνει ότι είναι σε θέση ν απεμπλακεί από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει. Στην πολιτική δεν φτάνει να θέλεις κάτι, πρέπει και να μπορείς να το πραγματοποιήσεις. Και οι πολιτικές πρωτοβουλίες δεν αναλαμβάνονται στο κενό, αλλά μέσα σ' ένα πολιτικό περιβάλλον που υπάρχουν για ν αποδώσουν.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τον Κ. Καραμανλή και το κόμμα του τέτοιες προϋποθέσεις, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν υπάρχουν. Στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου έχει φτάσει ν αποτελεί και ο ίδιος μέρος του προβλήματος εξαιτίας της στήριξης που προσέφερε και προσφέρει στους θεωρούμενους (και) από την κοινή γνώμη πρωταγωνιστές του και η αποτυχημένη οικονομική πολιτική του δεν ανατρέπεται από τη μία μέρα στην άλλη με ευχολόγια ή με την απλή αντικατάσταση ενός υπουργού.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κ. Καραμανλής στην επιθυμία του να ξεπεράσει με κάποιον τρόπο τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει είναι η έλλειψη σοβαρών και ουσιαστικών πολιτικών προτάσεων για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και, πολύ περισσότερο, για εκείνα τα οποία η κυβέρνησή του δημιούργησε.

Η ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ δεν αποτελεί πια όπλο για τον ίδιο και το κόμμα του, ο ισχυρισμός ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ μόνο θυμηδία μπορεί πια να προκαλέσει και η έλλειψη πολιτικών προτάσεων για έξοδο από την κρίση είναι καταφανέστατη. Γι αυτό και εκτός από γυμνός, ο «βασιλιάς» είναι κι ανίσχυρος.

No comments: