Saturday 13 September 2008

REUTERS: ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Ρέκβιεμ για την κυβέρνηση θυμίζει η ανταπόκριση του πρακτορείου Ρόιτερ από την Αθήνα, με τον δηκτικό τίτλο «Τι θα έπρεπε να κάνει η γυναίκα ενός υπουργού στην Ελλάδα;».

Reuters: διασυρμός για συζύγους υπουργών

Αφού προεξοφλεί το τέλος του Κ. Καραμανλή («ο κληρονόμος μίας από τις πιο διακεκριμένες πολιτικές οικογένειες ανήλθε στην εξουσία το 2004 πείθοντας τους Ελληνες ότι θα ξεκαθαρίσει την κακοδιοίκηση των σοσιαλιστών, αλλά η οικονομική του πολιτική και μια σειρά σκανδάλων ξεσήκωσαν λαϊκή δυσαρέσκεια...»), το ρεπορτάζ εστιάζει στις δραστηριότητες της συζύγου του κ. Ρουσόπουλου -«ενός από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Ρόιτερ επισημαίνει πως οι εκδοτικές- δημοσιογραφικές δραστηριότητες του αρμόδιου υπουργού για θέματα Τύπου προκάλεσαν την οργή εσωκομματικών «ανταρτών», όπως ο κ. Τατούλης, ακόμη και εφημερίδων φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση.

Τονίζεται ότι στη ΔΕΘ ο κ. Καραμανλής δέχτηκε «πρωτοφανές μπαράζ ερωτήσεων» για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για θέματα άλλων υπουργών που αφορούν φοροαποφυγή μέσω υπεράκτιων εταιρειών (σ.σ.: περίπτωση Βουλγαράκη) ή αμφιλεγόμενα ακτοπλοϊκά συμβόλαια (σ.σ.: περίπτωση Παυλίδη).

Οσο για την ευθυγράμμιση του πρωθυπουργού με την υπερασπιστική θέση Ρουσόπουλου περί «μεσαιωνικών αντιλήψεων της αντιπολίτευσης για τον ρόλο της γυναίκας», το Ρόιτερ κρίνει ότι μόνο ειρωνικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει.

No comments: