Friday 4 September 2009

«Ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο αυτοδυναμίας» ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου


Icon
Από την ομιλία του Γ.Παπανδρέου στο Θησείο για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ ψήφο αυτοδυναμίας για να κάνουμε μία δυναμική και νέα αρχή» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Θησείο για την 35η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε εκ νέου για νέα πορεία εθνικής ανάτασης εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, αλλά και για προκλήσεις και προβλήματα που βρίσκονται εμπρός.

«Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω. Μόνος κριτής μας είναι ο ελληνικός λαός. Σε αυτόν λογοδοτούμε και κανέναν άλλο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένο, έχοντας σχέδιο ανάταξης της οικονομίας και αναδόμησης του πολιτικού συστήματος, «σχέδιο εθνικής ανάτασης» όπως το χαρακτήρισε, το οποίο θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ.

Δεσμεύτηκε δε για μια ηγεσία αξιών, που δεν χρωστάει σε κανέναν, και επανέλαβε την αναγκαιότητα της ευρύτερης δυνατής ενότητας «όλων των δυνάμεων της δημιουργίας, της παραγωγής, της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας».

«H πίστη μας στην Ελλάδα που δημιουργεί, γέννησε το Κίνημά μας το 1974, και ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε σήμερα τη συμβολική αυτή μέρα για όλους μας να σημάνουμε ξανά εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που διψάνε να ξαναδούν αυτή τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί, που κοπιάζουν για ένα καλύτερο αύριο, που δεν ανέχονται να βλέπουν τον πλούτο της χώρας μας να ιδιοποιείται από λίγους, ισχυρούς και ημέτερους».

«Σε αυτή τη μεγάλη δημιουργική πλειοψηφία της κοινωνίας μας απευθύνομαι σήμερα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα αφύπνισης (πως) τώρα είναι η ώρα να χαράξουμε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς (καθώς) η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως «στις 4 του Οκτώβρη θα ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας».

Κατηγόρησε δε εκ νέου τη ΝΔ πως δεν τίμησε την εντολή του λαού, οδήγησε τη χώρα σε κρίση, ανεξαρτήτως της διεθνούς κρίσης, φυγομαχεί και αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. «Φυγομαχούν, καταρρέοντας κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που δημιούργησαν οι ίδιοι και οι πολιτικές τους», είπε.

«Σε αυτές τις εκλογές δεν συγκρούονται απλά δύο κόμματα, αλλά δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι και δύο διαφορετικές επιλογές για την πατρίδα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η μια αντίληψη οδήγησε την Ελλάδα να βιώνει την βαθύτερη της κρίση από την εποχή της μεταπολίτευσης ενώ το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί μια περίοδο δημιουργίας για τη χώρα, βασισμένη σε αξίες και αρχές δικαίου.

«Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς ευθύνης πέφτει σε ‘κείνους τους πολιτικούς που με τη στάση τους έδωσαν το σήμα της ηθικής και θεσμικής αποσύνθεσης σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «αυτοί οι ίδιοι σήμερα δεν σέβονται ούτε τη νοημοσύνη μας και μας λένε ότι θα κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν το 2004».

«Σήμερα τραβάμε μια κόκκινη γραμμή. Το τέλος της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτεί το τέλος της Ελλάδας της απαξίωσης των αρχών μας, του χαμηλού πήχη, της ανοχής σε φαινόμενα που μας προσβάλλουν» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «υπάρχει ένας τρόπος για να γίνει η αρχή και το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει από την πολιτική ηγεσία του τόπου γιατί από εκεί ξεκινούν όλα».

«Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια νέα, μια εντελώς διαφορετική πολιτική ηγεσία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως «(τα πράγματα) θα αλλάξουν και μπαίνω μπροστά στη μάχη, δεσμευόμενος για μια ηγεσία που θα ξεκινήσει τις ανατροπές από την ίδια την εξουσία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα παρουσιάσει στην ΔΕΘ το σχέδιο Εθνικής Ανάτασης και τόνισε ότι «όπως το 1981 και το 1993 δεν μας φοβίζει η πρόκληση της διακυβέρνησης». «Πάμε μαζί για τη νίκη στις 4 του Οκτώβρη, για τη νίκη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: