Wednesday 30 September 2009

Εγκύκλιος για TV και κάλπες

  • ΣΠ. ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ: «ΟΔΗΓΙΕΣ» ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Την ιδιαίτερη προσοχή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) εφιστά με εγκύκλιό του ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαΐτης, ώστε να μην επηρεαστεί το εκλογικό σώμα, διαρκούσης της ψηφοφορίας την προσεχή Κυριακή, από τις πολιτικές συζητήσεις που προγραμματίζουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Χθες ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σπ. Φλογαΐτης

Χθες ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σπ. Φλογαΐτης

Ο κ. Φλογαΐτης επισημαίνει επίσης ότι στις εν λόγω συζητήσεις πρέπει να διασφαλιστεί η αναλογική εκπροσώπηση όλων των κομμάτων. Προηγουμένως τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος του έθεσε τα εξής ζητήματα:

* Το θέμα των σταυρών προτίμησης προς τους υποψήφιους βουλευτές και τις παρεμβάσεις που ενδεχομένως γίνονται από μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

* Το θέμα του επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος από συζητήσεις που οργανώνουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα την ημέρα των εκλογών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία.

* Καταγγελίες ναυτικών ποντοπόρων εμπορικών πλοίων, ότι δεν βρίσκονται εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους (σ.σ. ψηφίζουν στα λιμάνια όπου βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας).

Πέραν της εγκυκλίου που απέστειλε προς το ΕΣΡ ο κ. Φλογαΐτης για τη διασφάλιση του αδιαβλήτου της ψηφοφορίας, έκανε γνωστό προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι έχει ήδη στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντε, ώστε να επιστήσει την προσοχή των δικαστικών αντιπροσώπων στην ακριβή καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης προς τους υποψήφιους βουλευτές.

Για το θέμα των ναυτικών, ο κ. Φλογαΐτης είπε ότι θα το διερευνήσει, ζητώντας ενημέρωση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την προετοιμασία διεξαγωγής των εκλογών, διαβεβαιώνοντάς τον ότι μέχρι στιγμής όλα εξελίσσονται ομαλά.

No comments: