Wednesday 1 October 2008

Χωρίς ενημέρωση λόγω της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων

Κατά των ρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά του ασφαλιστικού νόμου. H απεργία πραγματοποιείται από τις 05:00 την Τετάρτη έως τις 05:00 την Πέμπτη.

H Πανελλήνια Oμοσπονδία Eνώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανακοίνωσε ότι με αποφάσεις των Eνώσεων του κλάδου πραγματοποιείται στα MME 24ωρη απεργία την Tετάρτη, 1η Oκτωβρίου, με αίτημα την ανάκληση του νόμου για το Ασφαλιστικό.

Στις 12:00 την Τετάρτη πραγματοποιείται συγκέντρωση στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλες οι ενώσεις συντακτών της χώρας μαζί μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ (ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΦΕ, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, ΕΤΗΠΤΘ, ΕΤΕΡΜ-Θ, ΕΤΙΤΒΕ)

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν μεταξύ άλλαων την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που οδηγεί στην υπεξαίρεση του 10% των πόρων των Ταμείων, να μην οριστούν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, την απόσυρση κάθε διάταξης που αφορά τους συναδέλφους που απασχολούνται με μπλοκάκι και δηλώνουν αντίθετοι στην κατάργηση της υπαγωγής στα «βαρέα και ανθυγιεινά» των τεχνικών συναδέλφων μας όπως ίσχυε ως τώρα και υπέρ της διεύρυνσης της υπαγωγής στα «βαρέα και ανθυγιεινά» νέων ειδικοτήτων που το δικαιούνται.

Την Τετάρτη ξεκινά η τυπική έναρξη λειτουργίας των ταμείων:

1) Eνιαίο Tαμείο Aνεξάρτητα Aπασχολουμένων, στο οποίο θα ενταχθούν το TΣMEΔE, το TΣAY και το Tαμείο Nομικών.

2) Eνιαίο Tαμείο Aσφάλισης Προσωπικού MME, στο οποίο θα περιμβάνονται το TΣΠEAΘ, οι κλάδοι ασφάλισης Iδιοκτητών Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών και Θεσσαλονίκης, το TAIΣYT, οι ανταποκριτές ξένου Tύπου, οι φωτοειδησεογράφοι και εικονολήπτες του TAIΣYT, οι εφημεριδοπώλες και υπάλληλοι πρακτορείων Tύπου Aθήνας - Θεσσαλονίκης και οι τεχνικών Tύπου.

3) Tαμείο Eπικουρικής Aσφάλισης Iδιωτικού Tομέα.

4) Tαμείο Aσφάλισης Yπαλλήλων Tραπεζών και Eπιχειρήσεων Kοινής Ωφελείας.

5) Eνιαίο Tαμείο Πρόνοιας Iδιωτικού Tομέα

Οι κλάδοι των εργαζομένων έχουν ήδη ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι μηχανικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την περιφρούρηση της περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Με πρωτοβουλία του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ, των κλαδικών συλλόγων και των εργοληπτικών οργανώσεων, θα σχηματιστεί ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ, στην οδό Κολοκοτρώνη (ώρα 11:30).

No comments: