Saturday 18 October 2008

Η ώρα της αλήθειας για τον Καραμανλή, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ...

Δεν έχει προηγούμενο η κυβερνητική υποκρισία και η αφασία του σημερινού πρωθυπουργού. Στη ΔΕΘ ο κ. Καραμανλής δεν είδε κανένα απολύτως σκάνδαλο. Κάλυψε απόλυτα τους υπουργούς του, που έβαλαν τις υπογραφές τους στο πρωτοφανές σκάνδαλο λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του ελληνικού λαού. Ανέλαβε προσωπικά τις ευθύνες για τις πράξεις τους. Και προκάλεσε δικαιολογημένα την οργή της κοινής γνώμης. Την Τετάρτη, ο κ. Καραμανλής, αντιλαμβανόμενος ότι το ποτήρι της οργής της κοινής γνώμης ξεχείλισε, αποφάσισε να δώσει μια ακόμα παράσταση. Παρενέβη, όπως διοχετεύει ο επικοινωνιακός μηχανισμός Ρουσόπουλου, ζητώντας να μη γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις των δύο αντεισαγγελέων. Είναι δυνατόν η Αριστερά να προσφέρει παράταση θητείας σε έναν τέτοιο πρωθυπουργό;

Εκτός κι αν έχει δίκιο ο Θόδωρος Πάγκαλος που τα είπε έξω από τα δόντια.

«Το ΚΚΕ», είπε, «έχει συνάψει μια έκφυλη και φανερή συμμαχία με τη Ν.Δ. Συμμαχία στρατηγικής σημασίας, δεκαετούς διάρκειας, κηρύσσοντας ως βασικό του εχθρό το μεγάλο λαϊκό Κίνημα του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Πάγκαλος δεν χαρίστηκε ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ενδίδει στη λογική του κομματικού μικρομάγαζου, εξ ου και οι πανηγυρισμοί όταν πήγαν πάνω από το 10%, όταν άρχισαν να λένε ότι είναι το ΠΑΣΟΚ του ’77 και του ’81. Άλλο Παπανδρέου κι άλλο Τσίπρας», κατέληξε.

H… τριφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και η συμφωνία του ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να… υποχωρεί συνεχώς στις απόψεις του και τελικά να σέρνεται σε θέση τελείως διαφορετική από την αρχική. Πρώτος μίλησε ο Αλ. Τσίπρας, που χαρακτήρισε θετική την πρόταση Καραμανλή για Εξεταστική. Ακολούθησε διορθωτική παρέμβαση του Αλ. Αλαβάνου, που ανέπτυξε τη θεωρία ότι η Προανακριτική είναι τέχνασμα που οδηγεί σε παραγραφή και, στο τέλος, εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, που δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει και τις δύο προτάσεις.

Για λογαριασμό του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι θα αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Βουλή έκανε σαφή λόγο υπέρ της Εξεταστικής και δεν παρέλειψε να εξομοιώσει τις πολιτικές ευθύνες της Ν.Δ. με του… ΠΑΣΟΚ.

No comments: