Tuesday 14 October 2008

Παραιτήθηκαν δύο εισαγγελείς από την υπόθεση του σκανδάλου με τη Μονή Βατοπεδίου


Σκόνταψαν οι έρευνες για το Βατοπαίδι

Αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολύ πονηρός για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στις έρευνες για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Το σκάνδαλο παίρνει διαστάσεις και η παραίτηση των δυο εισαγγελέων δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική κίνηση, αλλά γεννά υποψίες για μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο.

Φαίνεται ότι σε ευθύνες δύο υφυπουργών σκόνταψαν οι έρευνες των εισαγγελέων εφετών, Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, που υπέβαλαν την παραίτησή τους από την υπόθεση του Βατοπεδίου αλλά και από το δικαστικό σώμα.

Η τοποθέτηση τρίτου εισαγγελικού λειτουργού που θα εποπτεύει την έρευνα για την «ταχύτερη» και «πληρέστερη» ολοκλήρωσή της, η σύνταξη έγγραφου πορίσματος, τέσσερις νέοι μάρτυρες, αλλά και η καταχώριση όλων των συμβολαίων με τις επίμαχες ανταλλαγές στη δικογραφία συνθέτουν την παραγγελία που διευρύνει την προκαταρκτική εξέταση για τη Μονή Βατοπεδίου.

Το επίμαχο τμήμα της δικογραφίας επέστρεψε τη Δευτέρα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκο Καρούτσο στους εισαγγελείς, Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου, για να συνεχίσουν την έρευνά τους. Μόνο που συνοδευόταν από μία συμπληρωματική παραγγελία για το διορισμό της εισαγγελέως Εφετών, Ευσταθίας Σπυροπούλου -αρχαιότερης των δύο- η οποία θα εποπτεύει την έρευνα.

No comments: