Thursday 4 December 2008

Το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος έχει η Ελλάδα για το 2007

Το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό % του ΑΕΠ εμφανίζει η Ελλάδα στην ευρωζώνη που έχει μέσο όρο 66,3%. Η χώρα παρουσιάζει δημόσιο χρέος 94,8% πίσω από την πρώτη Ιταλία που έχει 104,1% και πάνω από το τρίτο Βέλγιο που εμφανίζει δημόσιο χρέος 83,9%.

Δείτε τον σχετικό Πίνακα

Αναφερόμενος στο σύνολο του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους της χώρας μας, ο Αλογοσκούφης είπε ότι η Ελλάδα «δεν είναι σε τόσο κακή κατάσταση»!

Κατέθεσε μάλιστα πίνακα με στοιχεία του 2007, που παρουσιάζει δημόσιο και ιδιωτικό χρέος για χώρες της ευρωζώνης, και για κάποιες άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο «η Ελλάδα για το σύνολο του χρέους της, βρίσκεται στο 173% του ΑΕΠ (94,8% το δημόσιο και 79% το ιδιωτικό) και πολλές άλλες χώρες βρίσκονται και πάνω από το 200% του ΑΕΠ ή κοντά στο 200% του ΑΕΠ. Δηλαδή βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από πλευράς συνολικής υπερχρέωσης». Ο Αλογοσκούφης εξήγησε ότι παρουσιάζει αυτά τα στοιχεία διότι «έχει υπάρξει μια αυξανόμενη κινδυνολογία στο διεθνή Τύπο γύρω από την Ελλάδα και το δημόσιο χρέος της».

Το έμαθε το τροπάριο και ο Αλογοσκούφης. Οι ξένοι μεγαλοποιούν τις καταστάσεις και φυσικά υποβλέπουν συνεχώς την Ελλάδα... Αλλά ο Αλογοσκούφης όποτε θέλει επικαλείται τους ξένους κι όποτε δεν τον συμφέρει τους κατηγορεί για κινδυνολογία! Το ζήτημα είναι ότιο Αλογοσκούφης και η Νέα Δημοκρατία [Καραμανλής] τα έχουν κάνει σκατά - και όχι μόνον στην οικονομία. Καιρός να φεύγουν...

No comments: