Wednesday 31 December 2008

Το ΚΚΕ στηρίζει Καραμανλή!

Η άρνηση της Αλέκας προκαλεί έκπληξη στο ΠΑΣΟΚ

Βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ θεωρούν οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου την άρνηση της Αλ. Παπαρήγα να συναντηθεί με τον αρχηγό τους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κοινή δράση όλων των κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση.

Για τους παροικούντες τη Χαριλάου Τρικούπη η φράση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ «δεν έχω τίποτα να πω με τον κ. Παπανδρέου» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν μπει δίπλα στην εικόνα της πρώτα να συνομιλεί με τον... Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά να κάνει δηλώσεις επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω της μαθητικής εξέγερσης και των επεισοδίων.

«Είναι προφανές ότι ο Περισσός κάνει ό,τι μπορεί για να μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε για αριστερούς ψάλτες της Δεξιάς και όχι μόνο», σημείωσε με νόημα, μιλώντας στο «Εθνος» κορυφαίος παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ επένδυε στις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης, είτε αυτές γίνονταν είτε όχι. Στην πρώτη περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου θα εμφανιζόταν ως ο έχων την πρωτοβουλία των κινήσεων και στη δεύτερη θα χρησιμοποιούσε τις αρνήσεις για να καταδείξει πού ανήκουν οι ευθύνες για την αδυναμία της Αριστεράς να ενωθεί σε κοινές δράσεις.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις με την Αλ. Παπαρήγα (από το γραφείο της ενημέρωσαν τον Ν. Αθανασάκη για τη στάση της λίγο πριν την καταστήσει δημόσια) οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται για τον χειρισμό της συνάντησης με τον Αλ. Αλαβάνο, που τοποθετείται τις πρώτες ημέρες του 2009. Για τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «η αυτοδυναμία περνά μέσα από τη μείωση των ποσοστών της Αριστεράς»!

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναμένεται σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στο ΚΚΕ και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα συνεχιστούν τα ανοίγματα και οι διακηρύξεις για την ανάγκη συνεργασίας και συναινέσεων, με στόχο τους εκλογείς που κινούνται στο αριστερό τμήμα του πολιτικού φάσματος.

Για την ώρα αρκέστηκαν σε μια ολιγόλογη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, ως ένα πρώτο σχόλιο στην απόφαση της Αλ. Παπαρήγα: «Ο καθένα κάνει τις επιλογές του». Και ο νοών νοείτω.

Σε αυτήν τη βάση το ΠΑΣΟΚ θα οικοδομήσει το αίτημά του προς τον ελληνικό λαό να του δώσει ισχυρή εντολή.

Ο Δ. Ρέππας κατήγγειλε τα αριστεροδεξιά σενάρια -«κυβερνητικά σχήματα κάθε μορφής, τα οποία προκύπτουν μέσα από διαβουλεύσεις σε επίπεδο ιερατείων, κέντρων πολιτικής, επιχειρηματικής κι επικοινωνιακής δύναμης, δεν πρόκειται να αποδώσουν», δήλωσε από την Τρίπολη- και επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει «την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί παράγοντα πολιτικής σταθερότητας και η πολιτική σταθερότητα είναι στις παρούσες συνθήκες περισσότερο από αναγκαία».

No comments: