Wednesday 17 December 2008

Ο Καραμανλής ΔΕΝ δικαιούται να μην ξέρει!

ΕΙΝΑΙ απλό το μήνυμα που έλαβε χθες η κοινή γνώμη, ακούγοντας τον πρωθυπουργό ν απευθύνεται στα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και να δηλώνει ότι «αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν» για το Βατοπέδι και ότι «δεν είχε σωστή εικόνα του προβλήματος». Συνειδητοποίησε ο απλός πολίτης ότι ο έχων την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας δεν διστάζει να προσβάλει τη νοημοσύνη του, αν θεωρεί ότι αυτό υπηρετεί τις επιδιώξεις του.

ΑΣΧΕΤΑ με τον τρόπο που προσπάθησε η κυβερνητική προπαγάνδα ν αξιοποιήσει την «αυτοκριτική» του Κ. Καραμανλή, εκείνο που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία είναι να δηλώνει ένας πρωθυπουργός ότι δεν κατάλαβε τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις ενός σκανδάλου, το οποίο συγκλονίζει επί τρεισήμισι μήνες τη χώρα του και μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσής της.

ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ αυταπόδεικτη κοροϊδία η διαβεβαίωση του ίδιου του πρωθυπουργού ότι περίμενε να διαβάσει το πόρισμα των βουλευτών του, του οποίου το περιεχόμενο ο ίδιος ουσιαστικά είχε υπαγορεύσει, για να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί και ανάλογα ν αντιδράσει.

ΑΛΛΑ μ' αυτά και μ εκείνα το μόνο που τελικά έκανε χθες ο πρωθυπουργός ήταν να βάλει την πρώτη σφραγίδα της συγκάλυψης στο σκάνδαλο της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου από τον Εφραίμ και με την αναγκαία συνεργασία και βοήθεια κυβερνητικών στελεχών.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ θα υποχρεωθεί να τη βάλει στα μέσα του Ιανουαρίου, όταν και πάλι θα υποχρεωθεί ν αποσύρει έντρομος τους βουλευτές του από τη Βουλή, για να μη συναινέσουν ορισμένοι από αυτούς με την ψήφο τους στη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ είναι που θ' αποδειχθεί με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η χθεσινή κίνηση Καραμανλή όχι μόνο δεν διαμορφώνει προϋποθέσεις υπέρβασης της κρίσης που αντιμετωπίζει το κυβερνητικό κόμμα, αλλά ούτε καν τους ίδιους τους βουλευτές του δεν πείθει.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ, 17/12/08

No comments: