Friday 19 December 2008

ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ παρουσιάζει εικόνα Τιτανικού»


Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να κρατήσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και όχι να τον εγκαλεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος επέκρινε τον κ. Γ. Παπανδρέου για δηλώσεις του σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Σε λίγο θα μας ζητήσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, κατά την γνωστή παράδοση της δεξιάς, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Αντώναρου, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να καταδικάσει με απερίφραστο τρόπο τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Αναφερόμενος, εξ άλλου, στον όρο «βουλιμικοί», που χρησιμοποίησε ο κ. Αντώναρος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι βουλιμικοί είναι εκείνοι που αγκιστρώνονται στην εξουσία, γιατί την απομυζούν σε βάρος του ελληνικού λαού και ανέφερε ως παραδείγματα τα οικόπεδα που αντηλλάγησαν χάριν της Μονής Βατοπεδίου, τα ομόλογα και τους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Κάλεσε, επίσης, το κ.Αντώναρο να θυμηθεί τις παλιές του ανταποκρίσεις και τα άρθρα του σχετικά με το ποιά ήταν η εικόνα της χώρας κατά το παρελθόν στο εξωτερικό.

Σχολιάζοντας πρόσφατες στατιστικές για την ελληνική οικονομία, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε την διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατά 18%,καθώς και την αναφορά στο ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες βρίσκονται στα πρόχειρα της κατάθλιψης από πλευράς προοπτικών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Βερελή για την τοποθέτηση υπουργού Οικονομίας κοινής αποδοχής, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η προσφυγή σε εκλογές, ώστε να αναλάβει μια νέα κυβέρνηση με ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Ο,τιδήποτε άλλο, πρόσθεσε, απλώς επιμηκύνει και βαθαίνει την κρίση.

Ανέφερε επίσης ότι δεν νοείται καμία συνεργασία με αυτούς που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση στη χώρα μας. Συνεργασία νοείται μόνο με προοδευτικές δυνάμεις στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων, είπε.

Η ΝΔ, ανέφερε επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχει σήμερα ένα πολύ μεγάλο πολιτικό πρόβλημα και λίγο πολύ παρουσιάζει εικόνα Τιτανικού, το πλοίο βουλιάζει, η ορχήστρα παίζει και προσπαθούν να αναδιανείμουν τις καρέκλες μεταξύ τους. Εμείς, τόνισε, δεν πρόκειται να δώσουμε καμία χείρα βοηθείας σε αυτό.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε επίσης το ίδιο κατηγορηματικά και το ενδεχόμενο τοποθέτησης υπουργού Οικονομίας κοινής αποδοχής, παραπέμποντας στις συνταγματικές διατάξεις που προβλέπουν τη συμμετοχή υπηρεσιακών υπουργών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Επίσης, αμφισβήτησε έντονα κατά πόσο ένας υπηρεσιακός, τεχνοκράτης ή μη, υπουργός θα μπορούσε σε μικρό διάστημα να αναστυλώσει την ελληνική οικονομία.

Απέρριψε, επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και το ενδεχόμενο σχηματισμού Οικουμενικής Κυβέρνησης και παρέπεμψε στην πρόσφατη ελληνική ιστορία για τα αποτελέσματα τέτοιων προσπαθειών.

Για Αβραμόπουλο

Για λαθροχειρία κατηγόρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εξαγγελία του για την πρόσληψη πεντέμισι χιλιάδων νοσηλευτών.

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε καμία πρόσληψη που δεν θα γίνει με αξιοκρατικό τρόπο στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων.

Και υπενθύμισε την δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ο οποίος είχε αναφέρει ότι εάν η κυβέρνηση έφερνε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα διασφάλιζε στο ακέραιο όλες τις προϋποθέσεις αξιοκρατίας το ΠΑΣΟΚ θα τις στήριζε.

Ο Υπουργός Υγείας ψεύδεται, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι δεν λέει ποια ακριβώς διαδικασία θα χρησιμοποιήσει για τις προσλήψεις.

Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι στον προϋπολογισμό του 2009 έχουν εγγραφεί μόνο δέκα εκατομμύρια ευρώ για προσλήψεις τα οποία αντιστοιχούν σε μόλις 500-700 άτομα και όχι στις χιλιάδες των ατόμων που υπόσχεται ο κ. Αβραμόπουλος, χωρίς να έχει τα σχετικά κονδύλια για τις προσλήψεις αυτές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments: