Wednesday 9 June 2010

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Εντός των στόχων το πρόγραμμα Σταθερότητας


  • «Όχι στο παιχνίδι των φημών»

«Κλείδωσε» η καταβολή της δεύτερης δόσης του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ ύψους 9 δισ. ευρώ καθώς το πρόγραμμα κινείται εντός των στόχων: «Η δόση του Σεπτέμβριου είναι εξασφαλισμένη. Όλα τα αντικειμενικά στοιχεία δείχνουν ότι προχωράμε και είμαστε συνεπείς» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πενταμήνου που έχει στα χέρια του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου το έλλειμμα έχει μειωθεί περίπου 40% ενώ τα έσοδα αυξάνονται με ρυθμό 8%. Η μείωση των δαπανών ανέρχεται στο 10% ενώ στο σκέλος της ανάπτυξης ο υπουργός είπε πως τα στοιχεία δείχνουν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο μονοδιάστατα και δεν απέκλεισε «ευχάριστες εκπλήξεις» όσο προχωράει ο χρόνος.

Ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά τις όποιες φήμες περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ζήτησε «να σταματήσει επιτέλους η τρομολαγνία» χαρακτηρίζονας αστειότητες τα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ λέγοντας ότι «το παιχνίδι των φημών δεν έχει ονοματεπώνυμο» και πρόσθεσε ότι η αναθεώρηση του ΑΕΠ θα «τρέξει» από το 2011.

Τέλος για τις αντικειμενικές αξίες είπε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το 2011.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εξετάζεται ακόμη και η εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, προφανώς για να γίνει πιο ελκυστική η συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων.

No comments: