Thursday 8 July 2010

Πέμπτη 8 Ιουλίου: Απεργιακή θύελλα για το ασφαλιστικό

Χωρίς συγκοινωνίες η Αθήνα

Στάση για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Κλειστό το δημόσιο

«Νεκρώνει» η χώρα σήμερα Πέμπτη από την γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Χωρίς μέσα μεταφοράς η πρωτεύουσα, κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Τα δύο συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ μια ώρα αργότερα το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες είναι η Αθήνα καθώς από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο καθώς έπειτα από σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας το σύνολο των ναυτεργατών προγραμματίζεται να συμμετάσχει στην κινητοποίηση. Αντίθετα θα κυκλοφορήσουν κανονικά τα ταξί.

Όσον αφορά στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΘ, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 78 "ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο" θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.30 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας.

Ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του προαστιακού ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΣΕ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δεκάδες πτήσεις. Η Olympic Air ανακοίνωσε θα ματαιώσει 56 πτήσεις, ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό). Η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 22 πτήσεις του δικτύου της ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό) +30 210 6261000 (από κινητό ή εξωτερικό)

  • Κλειστό το δημόσιο

Χωρίς προσωπικό θα είναι και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμοι, νομαρχίες) καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Κλειστές θα είναι και οι εφορίες ενώ απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει η Βουλή.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι ταχυδρόμοι και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

  • Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Επίσης δεν θα λειτουργούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς στην απεργία, μετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα δέχονται μόνο επείγοντα περιστατικά.

Όπως έχει ανακοινωθεί, μέχρι τις 8 Ιουλίου θα απεργούν και οι δικηγόροι.

Στο δρόμο κατεβαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Ζητάει από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις της να βρίσκονται σε "εγρήγορση ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης των επίμαχων διατάξεων στη Βουλή".

No comments: