Monday 5 July 2010

«Το ΚΚΕ θέλει νεκρό» δηλώνει ο Πάγκαλος

Ο Θ.Πάγκαλος στηρίζει τις επιλογές του Ανδρ.Λοβέρδου,  λέγοντας πως «γίνονται αυτά που μπορούν να γίνουν»
Ο Θ.Πάγκαλος στηρίζει τις επιλογές του Ανδρ.Λοβέρδου, λέγοντας πως «γίνονται αυτά που μπορούν να γίνουν» (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
  • Ίσως τη σφοδρότερη, μέχρι σήμερα, επίθεση στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, εξαπολύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας την ηγεσία του ΚΚΕ ότι επιθυμεί να υπάρχουν θύματα στις κινητοποιήσεις. «Όταν ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία υπάρχει ένα ερώτημα, αν θα του κάνεις το 'χατίρι'. Είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στα Νέα, προσθέτοντας:

«Το πρόβλημα είναι, βέβαια, ότι οι νεκροί που υπάρχουν είναι από την άλλη πλευρά. Οι νεκροί της Μarfin που κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο ταυτόχρονα και ο αστυνομικός που πρόσφατα δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κ. Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της». Κατηγορεί, επίσης, το ΠΑΜΕ ότι με τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια δυσφημείται η χώρα «σε όλες τις τουριστικές αγορές του πλανήτη».
  • «Κομματική πειθαρχία για Ασφαλιστικό»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι πρέπει να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση του Ασφαλιστικού, καθώς -όπως λέει- «η πειθαρχία τίθεται εκ των πραγμάτων κάθε φορά που υπάρχει μείζων νομοθετική πρωτοβουλία». Παράλληλα, στηρίζει τον υπουργό Εργασίας, τονίζοντας ότι «αυτά που γίνονται από τον κ. Λοβέρδο είναι αυτά που μπορούν να γίνουν».

«Μπορεί να υπάρχει ένα 10% που μπορείς να αφαιρέσεις, αλλά σε γενικές γραμμές δεν βλέπω άλλη δυνατότητα από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος προς την κατεύθυνση που επιχειρείται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως προς το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Πάγκαλος κρίνει ότι μία τέτοια απόφαση δεν θα βοηθούσε, τη στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Οι τοπικές εκλογές θα είναι μια ευκαιρία ανακατατάξεων. Οι πολιτικές δυνάμεις θα βάλουμε αλλιώς τα πιόνια μας. Χρησιμοποιώντας αξιόλογα στελέχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» σημειώνει. Ωστόσο, στην ερώτηση περί πρόωρων εκλογών αναφέρει «ό,τι είναι να γίνει ας γίνει».

Ειδικά για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι στους μεγάλους δήμους (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη) υποψήφιοι «πρέπει να είναι πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής». «Τώρα τίθεται και το θέμα των περιφερειαρχών. Οι 13 μικροί πρωθυπουργοί. Εκεί πρέπει να έχουμε ένα κεντρικό και δοκιμασμένο στέλεχος που θα διεκδικήσει την περιφέρεια, πολύ περισσότερο στην Περιφέρεια Αττικής» επισημαίνει.

Τέλος, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη -«αν το επιθυμούν γιατί όχι;» λέει χαρακτηριστικά- αλλά απορρίπτει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί είναι το κλίμα πολύ δυσάρεστο με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα». Κατηγορεί, δε, το ΚΚΕ ότι «έχει στρατηγική συμμαχία με τη ΝΔ». [Newsroom ΔΟΛ]

No comments: